Shopping raya

Biasalah kan hari Jumaat kan rehat panjang. So, saya dengan officemates keluar nak shopping. Sebenarnya kitorang nak pergi De Haja sebab ada promosi. Sekali bila dah sampai butik De Haja tak boleh nak pilih langsung sebab crowded sangat dengan keadaan butik yang agak kecik..Dan pilihan tudung dan shawl yang tinggal tak berapa menarik kat mata saya nih.

So, kitorang decided pergi KM Plaza...Sampai kat sana. Serius meroyan kejap tengok pilihan baju, kerongsang yang ada...Sampai kat satu kedai nih saya berkenan dengan baju raya yang simple tapi kainnya jenis cotton yang soft dan lembut. Sejuk aje dan mudah digosok dan tak mudah berkedut...
Mula mula memang saya decided nak tema kaler pink tapi awal awal lagi dah kena "sound" dengan incik hubby. Dia tak nak baju raya kaler pink...Mihmihmih. .Macam tau tau aje kepala brain bini dia nih..
Alhamdulillah, hampir setengah jam berurusan cari baju yang ngam dengan saya sekeluarga akhirnya dapat jugak...InsyaAllah sangat puas hati...Total baju melayu incik hubby+baju kurung saya+baju kurung aina+baju kurung auni=RM 300.00....Nih pun selepas saya mintak kurang...Okey settle bab baju raya...

Lepas tuh saya cari butang baju melayu incik hubby..Alhamdulillah Allah permudahkan urusan saya..Dah jumpa yang berkenan, RM 15.00...Pastu, saya cari kerongsang pulak...Dah jumpa yang matching dengan baju.3 biji RM 15.00 free satu kerongsang...Alhamdulillah rezeki bulan Ramadhan..
Ada lagi 45 minit sebelum waktu rehat habis, kitorang berjalan kaki ke Terminal One. Singgah Parkson jalan jalan cuci mata..Terberkenan kat satu purse kaler pink nih, jenama apa saya dah terlupa...Dah nama pun ada sale kan haruslah harga purse tuh murah daripada harga asal. Gila serius memang saya berkenan..Tapi tak jadi nak beli sebab maybe nak beli tunggu bonus masuk...Ada masa lagikan...Jangan tak tahu ye walaupun saya tak jadi beli purse yang buat saya gila meroyan tengok tadi tapi saya beli something yang saya berkenan jugak...Bukannya nak membazir dan beli semata mata nak bergaya sakan sebab raya tapi sebagai penghargaan untuk diri sendiri kan...Apa yang saya beli tuh nanti saya update next entry ye...

Dah puas ronda ronda tengok jam tinggal 15 minit aje waktu rehat nak habis. Saya sempat singgah kat satu booth yang jual baju kurung dan tudung..Pilih punya pilih saya decided beli shawl yang berharga RM 16.00. Officemate yang tolong pilihkan. Disebabkan baju raya saya kosong tak bercorak, so dia pilihkan shawl yang memang kena dengan baju..Jangan tak tahu tau officemate saya nih memang terror matching kan kaler baju dan tudung dengan tepat tanpa bawak contoh baju@tudung time shopping...Saya tak reti wei kalau tak bawak contoh baju@tudung bila nak shopping. Jenuh kepala otak nih memikirkan kaler yang sesuai untuk baju@tudung kat rumah..Kalau main agak agak kompom takkan sama..hahaha...I is failed...

Okey lah settle semua..Masing masing dah shopping, kitorang pun balik office.  Alhamdulillah sampai office terlebih 2 minit aje. Waktu rehat last pukul 2.45 petang..Tapi apa apa pun saya dah lega sebab dah shopping baju raya. Tinggal nak shopping kasut raya anak anak aje..


Butang baju melayu+ 3 bijik kerongsang + 1 free kerongsang kaler coklat..


Bukan main budak kecik dua orang nih bergaya dengan baju raya diorang....Saya jadi geram tengok gaya diorang nih...

8 comments:

  1. wah selesai sudah
    lega kan bila persiapan hampir siap nie

    BalasPadam
  2. ololooo comelnya baju raya 2 beradik ni.. kak ina pun xbeli lg kasut alisha

    BalasPadam
  3. Dah siap sopping? Rietta masih ada yg blom dibeli lg....

    Psss....bleh x emelkan nama dan alamat surat menyurat di henrietta3321@gmail.com

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum kak mie, alahaiii comelnya dak 2 oranggggggggg ni :)

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..