Ahad, 14 Julai 2013

Nasi Ambeng

Gigih pusing kat bazar Ramadhan Seremban 2 cari juadah berbuka. Incik hubby yang bagi cadangan beli juadah berbuka kat bazar sebab kesian tengok bini dia..Katanya kan...Haahhh..tahu pun kesiankan bini dia yang penat nih kan....Hari ke 4 puasa barulah kaki nih merasa jejak kat bazar...

Sebenarnya, matlamat utama saya ialah nak makan putu mayam...Al kisahnya hari Rabu lepas jiran sebelah rumah bagi putu mayam...Haaa...Apalagi dah alang alang incik hubby ajak pergi bazar dengan gediksnya saya request kat incik hubby teringin nak makan putu mayam...Finally, dapat jugak lepaskan hawa nafsu yang membuak buak gara gara putu mayam..kihkihkih...

Tolak ketepi pasal putu mayam okey..Sebenarnya berlaku kecelaruan fikiran kat bazar petang tadi tak tahu nak makan apa...Bosan lah makan menu wajib ada time puasa nih..Nasi lemak ayam, nasi ayam, kuey teow goreng, mee goreng, nasi beriani bla bla bla...Mungkin dah rezeki pakcik penjual nih, saya terjatuh chenta kat Nasi Ambeng..Korang tau tak..Selama 29 tahun +++ saya hidup kat dunia nih, nih 1st time okey makan nasi Ambeng..See...betapa kunonya manusia bernama Mimi Azirah nih...Sob sob sob...So sad T_T...

So far lepas dah mencekik Nasi Ambeng nih....Rasanya...Tak mengecewakan...sedap okey...Macam macam ada rupanya dalam nasi Ambeng nih..Jakun sekejap jadinya...Nasib baik tak gila meroyan..hahaha..Kalo diberi peluang bagi bintang 1 hingga 5, saya bagi 4.5 bintang la...Korang tau tak dia punya rendang ayam perghhhh menggigil satu badan nih dapat makan beb..Sedap wooo... (okey nampak sangat tipu makan rendang ayam sampai menggigil badan...kihkihkih)

Nak tanya korang nih...Korang dah berapa kali makan nasi Ambeng ye? Atauuu ada yang spesis macam saya nih jakun tak pernah makan nasi Ambeng..Share lah ngan saya ye...

Bye bye...

6 ulasan:

  1. kalau orang jawa selalu mkan kak.. macam mak sy orang jawa..so dari kecik dah merasa..smpai sekarang..sedap sangat.. :)

    BalasPadam
  2. sedap nasi nihh...sy belajar pon melalui husben...org johor le katakan...

    BalasPadam
  3. ayut klu bab nasi ambeng ni mmg suka yg dr kenduri btul tu..klu bli mcm feel ye takde,...hahaha

    BalasPadam
  4. Akak memang sukaaaa beli nasi ambeng. Pukul berapa pergi param tu? Adik akak sepanjang minggu lepas ke sana, tapi asyik bebel jer. Semua harga cekik darah katanya. Dan lauk pauk semuanya so and so jer rasanya. Aduhaiii...

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.