Jumaat, 12 Julai 2013

Kisah budak sakit telinga

Semalam Aina asyik menangis aje tau sambil tunjuk telinga dia...Dia cakap "sakit". Bila tanya macam mana leh sakit dia jawab "Adik wat"..hahahaha..Tak pasal pasal Auni kena...

Tapi saya tak pastilah telinga Aina sakit sebab apa. Sebab pagi semalam hantar pergi taska okey aje takde pulak dia mengadu sakit telinga.

Dia mengadu sakit bila nak masuk maghrib. Saya check jugak telinga dia tengok tengok kot ada haiwan kecil masuk kan tapi xde pulak. Saya korek jugak telinga dia guna cotton bud tuh tapi takde apa pun...Risa jugaklah. Tapi saya syak mungkin telinga dia bengkak dalam sebab saya pernah jadi macam tuh. Bangun tidur aje terasa telinga sakit dan bengkak semacam..
Hopefully telinga dia dah okeylah lepas nih. Risau jugakkan...Sedangkan kita yang tua nih pun tak tahan sakit nih kan pulak budak budak kan...

Budak kecik yang sakit telinga...Mood memang zero lah...

7 ulasan:

  1. besa semut jer tu masuk kak..
    nnti ok ler tu.

    BalasPadam
  2. Paling tak bestlah kalau sakit telinga sebab kita tak boleh garu benda tu. Macam saya, terus luka.

    BalasPadam
  3. salam...kalau berlarutan better check di paed.sakit di telinga boleh efek pd keseimbangan badan n temp.control.

    selamat berpuasa :)

    BalasPadam
  4. kalau lepas beberapa hari still sakit better bawak pegi klinik :3

    BalasPadam
  5. anak akak sakit telinga kerana lubang angin atas telinga. dr bagi ubat untuk surut bengkak

    BalasPadam
  6. maybe gak sbb bengkak..maybe suhu bdn pns pon leh jd sakit..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.