Isnin, 15 Julai 2013

Kan best kalau ada mesin melipat baju

Korang nak tahu tak bab kerja yang paaaaaaaalingggggggggggggg saya lemah dan malasss sekali nak buat ialah lipat baju...Weii, memang dasar pemalas saya nih tau..Korang bagi ajelah kerja lain kat saya confirm i is rajin okey..Tapi tolonglah jangan bagi lipat baju..Hareemmmmmm saya nak buat...Kadang kadang berminggu minggu bersapau kat atas katil..Nasib baik ada bilik lagi satu...Time nak tidur larikkkk bilik second sebab kemas...Maser bedroom tuh bikin jantung gugur aje tahu...

Heyy, incik hubby pun dah faham sangat kot perangai bini dia yang memang bapak gergasi pemalas nak lipat baju...Kan best kalau ada mesin lipat baju..tKalau takde pun ada Doraemon pun okey kan kan....Ngko request aje Senah apa ngko nak confirm Doraemon tolong..Boleh tak macam tuh....mihmihmih...

Haahhh tapi korang jangan tak tahu bila saya tengah hagen satu badan a.k.a tengah marah kan confirm licin semua baju saya lipat...Sebab amarah membuak buak kan..Settle semua kerja..Tapi gila apa...Asal nak suruh lipat baju kena bikin wa marah...Takkan hari hari mahu marah...Tak patut tak patut....Tak mahu marah marah tau...

Saya harap sangat sangat lah kan one day nanti ada cerdik pandai bijak bestari kat Malaysia (ada ke?) nih cipta mesin lipat baju untuk rakyat Malaysia terutama kaum ibu yang bekerja nih...Untuk mengurangkan kepenatan dan keletihan mata tengok baju menimbun macam gunung Kinabalu...Rasa rasanya ada tak fiil macam saya nih? Malas nak lipat baju yang menimbun...Kalau ada barang dalam rumah sila cari dalam timbunan baju ye..kihkihkih...

Disebabkan sedar diri sangat malas lipat baju, saya cari inisiatif untuk mengurangkan kepenatan dan menjimatkan masa iaitu beli hanger banyak banyak, sangkut aje baju baju habis cerita kan...(tuh pun still ada baju yang kena lipat...Takkan kain batik dengan baju basahan yang dah koyak koyak makan dek lipat pakai duduk rumah pun korang nak sangkut guna hanger T_T)

Bila lah mood rajin nak lipat baju tuh nak mai kan....Lemah seluruh badan urat belikat saya nih kalau tengok baju menimbun...Kena kuatkan semangat balik kerja nih lipat baju...Tak suka betullah tengok baju menimbun tapi bila fikir balik kan dah memang salah sendiri siapa suruh ngko pemalas, biarkan baju tuh menimbun...Sendiri mahu ingatlah kan...T_T

21 ulasan:

  1. selalunya Farah lipat baju sebelum tidur...

    BalasPadam
  2. sama la kiter..dah terpaksa sangat baru buat..hihi

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum kak mie, hee sheila paling rajin lipat baju. suka tengok baju comel2. hehehheeee

    BalasPadam
  4. hehe..sama la kita...kain dah berlonggok atas ktil..hubby pun dh fhm prangai bini dia..ehhe

    BalasPadam
  5. samalah kita kak,kalau baju tu xberlepuk seminggu kat kusyen xsah..cukup seminggu baru ada hati nak melipatnya..hehe

    BalasPadam
  6. Saya pun tak suka. Sekarang nie ngah melambak atas katil sampai saya tak tahu nak tido kat mana malam nie.. Hihi..

    BalasPadam
  7. saya pn sama...kalau blh gantung semua nak gantung.heheh

    BalasPadam
  8. bunda pulak bab cuci baju pastu lagi panas2 baru angkat dari jemuran terus lipat...

    tapi bab nak nyimpannya anak2 dara lah yg tolong simpan...bunda memang malas bab tu..

    BalasPadam
  9. hikhik.. time marah rajin pulak lipat baju ye..

    salam ramadhan mimie.. ;)

    BalasPadam
  10. Salam ziarah Mimi, mesin lipat baju takde, tapi alat untuk lipat baju ada dah. Tapi masih guna tenaga manual kita lagi..huhu..

    BalasPadam
  11. saya pun terfikir benda sama.... nak mesin pelipat baju jugak...

    BalasPadam
  12. hehehe...sy pun sama...paling sakit ati bila tengah kusyuk2 lipat baju anak plk datang gi selerakkan baju yg dah siap berlipat...rasa nk bersilat je waktu tu...dh la maknyer ni 'rajin' teramat nk melipat...huhu...

    BalasPadam
  13. saya suka lipat baju cth sambil tengok tv..sbb bukan ada keje nak buat pun..

    BalasPadam
  14. Ehh, kita sama la 'rajin' bab melipat baju.. huhu.. bab basuh ngan sidai takpe, melipat tu yang lomah..
    Mjur asben mahu tolong lipatkan :D

    BalasPadam
  15. hihihi..1 ari nnt mesti ada sbb skrg teknologi ikut permintaan manusia..klu ramai request mesti akan wujud jgk nnt :D

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.