Rabu, 24 Julai 2013

Gusi bengkak!

Assalamualaikum...

Ya Allah!!!Sakitnya gusi saya nih...Dah tiga hari sebenarnya saya sakit gusi tau..Berpunca dari gigi geraham bongsu sebelah kiri...Gigi geraham bongsu kanan dah keluar habis tau tapi...Gigi geraham bongsu sebelah kiri saya nih tak keluar habis...Baru keluar separuh...Yang lagi separuh tak keluar lagi..

Tuh yang buat gusi saya sakit tuh..Memang tak tahan wei sakit gusi nih...Sebelum nih bukan main ekkk saya nih..Tak pernah sakit gigi la sakit gusi..kadang kadang bila orang sakit gigi atau gusi ke saya rasa hairan tengok mood diorang boleh berubah...Macam nak marah...layan pun nak tak nak aje kan...

Bila dah terkena pada batang hidung sendiri baru ngko tahu Mimie!!Rasakan...Tapi walaupun menahan sakit gusi saya tetap maintain mood saya..Tak nak terlalu moody sangat. Anak anak buat perangai pun saya slow aje..Sabar kan..Anggap nih semua dugaan berpuasa...

Nota kaki* Serius memang sakit...

18 ulasan:

  1. Memang kalu skit gigi ke gusi ke memng xleh tahan ar
    ai saya ida newbies blogger
    saya baru je follow blog ni
    jemput yefollow blog saya
    umielman.blogspot.com

    BalasPadam
  2. betol tue sis..azie pernah kene..sblm tdo azie kumur2 ngan air garam nmpk kurang skit

    BalasPadam
  3. salam mimi..kesiannya mimi..memang sakit kalau berkaitan gigi n kan..semoga mimi cepat2 sembuh…

    BalasPadam
  4. sabar ye kak . hope cepat sembuh gigi tu :)

    BalasPadam
  5. Kalau berkaitan dgn gigi geraham bongsu memang sakit. Akk ni sakit gigi on & off. Tapi takut nak jumpa dentist ☺☺

    Get well soon mimi.

    BalasPadam
  6. Ohh... nak tumbuh geraham last memang sakit mimi sebab dia pecahkan gusi. Kena ke klinik dapatkan ubat tahan sakit. Kesiannya dahlah puasa lagi kan.

    BalasPadam
  7. Masa makan masa paling tak best... Tak ada ubat lah kalau bahana gigi geraham bungsu ni, kalau sesaja bengkak boleh jugak kumur air garam.

    BalasPadam
  8. tulah..sy pun risau sebab semua orang cakap tumbuh gg bongsu ni sakit..huhu

    BalasPadam
  9. kalau sakit gigi memang macam..terasa urat-urat gusi tu nyut nyut macam nak terputus...kalau org sakit gigi ni janganlah dikaco...anginnya lain hehehe... salam singgah sini...

    BalasPadam
  10. semua orang cakap gigi bongsu tumbuh sakit.. cikna tak pernah kena lagi ni.. takut gak.. huhu..

    semoga sakit gigi tu cepat hilang ye.. ;)

    BalasPadam
  11. sakit gigi memang akan sebabkan semua sakit. tapi alhamdulillah..Allah bagi satu gigi je sakit kan? agaknya kalau semua gigi sakit..cmna gamaknya. heee

    BalasPadam
  12. siannye mimie...dahla bulan pose... mang betul dugaan ye...

    BalasPadam
  13. dugaan tu kak :) tu kalau silap hari bulan, boleh mngamok kan bila sakit ggi ni...

    BalasPadam
  14. dugaan bulan pose tu. sabar jea la kan.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.