Ahad, 14 Julai 2013

Cerita hari ini

Assalamualaikum....

Gigih I menaip entry pepagi lepas sahur...Mihmihmih. ..Sahur tadi sempat jugak masak nasi goreng request daripada incik hubby...Rencah nasi goreng bubuh isi ayam, sebiji telur dan sayur sawi...

Saya pulak makan sesudu dua aje nasi goreng sebab dah melantak berkoyan koyan putu mayam, el marino blanc, kurma dan air suam...Azam bulan Ramadhan nih selain buat ibadah dan amal jariah ialah nak kurangkan makan nasi. Actually minum air dan makan kurma pun dah kenyang sebenarnya kan kan..Nak kurangkan makan nasi sebab bulan puasa nih kurang minum air suam, so kebarangkalian nak kena sembelit memang tinggi..Sakit wooo kena sembelit. Badan saya memang tak boleh kurang air..Siap lah nanti duduk bertapa berjam jam dalam bilik termenung..

Pagi nanti dalam pukul 9 lebih saya nak bawak anak anak pergi Royale Bintang kat Seremban. Ada kelas DX...Dah mintak permission incik hubby dan dia izinkan..Nak cari dan tambah ilmu macam mana nak cari side income...Memandangkan gaji yang cukup cukup tampung kehidupan harian, gagahkan diri cari side income untuk bantu family. Saya bukan berasal daripada keluarga yang senang okey...Susah...Kalau diimbas balik memori lama sungguh air mata nih mencurah laju macam air terjun Lata Kijang. So, dengan keazaman yang membara bara nih saya cari jalan nak ubah nasib keluarga yang selalu dipandang serong dan difitnah...Korang tahu ajelah kan ekonomi sekarang macam mana kan...Sebagai contohnya harga ayam kat pasaran dari RM6.50 terus mencecah RM9-RM9.50 sekilogram...Kurang hajooo aje kan...Asal puasa aje naik...Hampagassss betul..

So, kalau ada sesiapa nak join saya cari side income jangan segan silu wassup saya...Yang penting rajin, rajin dan rajin..Trademark yang selalu bikin saya ketawa "Ikut bodoh bodoh, buat gila gila"..Kohkohkoh...

Okeylah korang. Saya stop dulu. Ada hal penting perlu dibuat...Jumpa korang next entry okey...

Bye bye...

3 ulasan:

  1. waaa..bestnya kak..kalau dkat msti blh join kan..
    sy pun macam akk jgk..keje pun gji kcik..sapa yang xnak tmbah side income kan..

    BalasPadam
  2. Wish u gud luck..ya bt elkenmmg mnjana $$ asl kn rajin dn x putus asa..$$$ ganjaran nya..sy bt jgk tp kjb2 stop..hangat2 taik aym..tp sy mmg pngguna yg tegar..bli mrt produk yg pling pnting utk asben..n skin care for me..dx oso...keja mkn gaji ni mmg la cukup2 byr utang dn mkn sbln..lbi dr tu ssh kannn..trpaksa la br usaha cari side income..sy bt mcm2 ikut mood dn kesuaian...suka2 hati bla dn mcm mn...anw jgn prna putus asa ya..chaiyo3x...

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.