Selasa, 30 Julai 2013

First time merasa pakai beg mahal T_T

Sebelum nih saya ada up entry pasal shopping raya kan kan...Kat entry tuh saya ada bagitau korang saya ada beli sesuatu sebagai reward diri sendiri...

Sebenarnya macam nih, masa jenjalan kat Terminal One singgah sekejap kat Parkson..Tengah buat sale sekarang nih rugi lah kalau tak singgah kan...

Jalan punya jalan ternampaklah segerombolan beg beg berjenama yang tengah sale. Tak ke gila meroyan saya jadinya...Tengok purse, clutch, handbag yang mahal mahal tetiba jadi murah mau tak meroyan..
Sekali tuh terpikat lah saya kat satu handbag nih..(Actually ada lagi satu saya berkenan jugak purse kaler pink jenama apa dah lupa...Tapi harga tengah sale jadi RM39.90..Sebelum sale tak pasti harga asal purse tuh..) Selepas fikir masak masak saya decide beli handbag nih..Jenama Timber je korang..Harga asal beg nih RM300+++ tapi after diskaun 70% korang kira lah sendiri..mihmihmih....Serius saya cakap ye kalau beg nih dijual dengan harga asal RM300+++ mau saya fikir lapanplohlapan kali sebelum nak membeli...Saya seriau sikit nak keluar duit lebih nak beli barang yang harga RM100+++..Kalau baju ok lagi...hahaha...Bukan kedekut tapi bila terfikirkan anak anak terus padam niat nak merasa handbag berjenama...

So bila ada sale nih takkan nak lepaskan peluang ke"gold"an kan..Haruslah grab satu..Bila difikir balik tak salah kot beli as a reward untuk diri sendiri yang dah bekerja 6 tahun dalam sektor kerajaan...Serius saya bagitau korang nih yang saya seorang yang down to earth. Tak kisah pakai apa pun walaupun harga murah...Asalkan saya suka dan puas hati. Nak merasa pakai barang berjenama tunggu sale lah..Kalau tak setia aje dengan jenama cap ayam...

Nota kaki*Jumaat nih nak rembat purse kaler pink pulak.Mintak2lah ada lagi....

18 ulasan:

  1. Assalamualaikum kak mie, cantik ok beg ni! hehe sheila dah 6 tahun pakai purse yang sama. hehe malas nak beli2, selagi tak rabak selagi tu guna je :p

    BalasPadam
  2. baru lepas rembat satu purse kat parkson tadi..brand timber jgk tp warna coffee lah..hehe..design timber cantik2 lah,tambah plak ada sale kat parkson,memang sedaplah bershopping...hehe..;)

    BalasPadam
  3. santekkkkkkkkkkkkkkkk…kak intann pon suka beg beg besar dan banyak compartment..senang kan..memang perlu sekali sekali reward diri kita…kak intan pon jenis x kisah..cap ayam pon x apa asalkan selesa

    BalasPadam
  4. cantik, lepas ni mungkin boleh tambah collection lagi dear... *_^ In Shaa Allah...

    BalasPadam
  5. Kalau hati dah berkenan memang ambik punya, tambahan sale pulak kan ;D

    BalasPadam
  6. woww cantik la kak! alaa dah lama xpegi terminal one..huhuhu

    BalasPadam
  7. Klau yg mahal boleh jadi murah jangan lepaskan peluanglah kan PU...rugi!

    BalasPadam
  8. Wah.. Murah sgt..rugi lah klu x rembat...

    BalasPadam
  9. cantik la mimie beg tu... klu yati pun dah berkenan mau rembat gak hihi

    BalasPadam
  10. cantik MIMI..minat betul MIMI dgn pink ni :)

    BalasPadam
  11. samalah kita kak.. kalau bab handbag, Ros memang tak pandai sangat nak membeli. tak pernah pun pakai yang berjenama.. semua capa biasa-biasa je,... nak beli bag buat hantara dulu pun jenuh mencari.. memang tak pakai sangat.. Seronok tengok orang pakai handbag cecantik. tapi, Ros memang kalau berjalan tak suka bawak bag.. semua letak dlam poket seluar.. hihihi

    BalasPadam
  12. sesekali nk merasa kan kak...takpelah...klu slalu tu yg masalah....

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.