Jumaat, 28 Jun 2013

Resipi Chocolate Merry Brownies

Macam yang saya janjikan saya nak share resipi ciptaan saya sendiri....Chocolate Merry Brownies...

Caranya masukkan 1/2 cawan coklat cair (nak guna nutella @ coklat lain yang korang suka pun boleh)+1/2 cawan biskut marie yang diblend halus+3 sudu tepung+3 sudu susu segar+1/2 sudu bikarbonat soda dan tepung naik sendiri+1 biji telur..Gaul sebati...Lepas tuh masukkan dalam paper cup dan bakar suhu 180°c selama 10-15 minit...

Boleh dapat dalam 30-40 bijik lah jugak....Ohya, nak ingat korang 2 tips berguna nih...Kalau korang rasa adunan korang tak manis,masukkan gula kastor dalam 1/2 cawan atau ikut sukatan korang sendiri...Sama ada nak manis atau tak..Saya tak masukkan gula sebab coklat cair yang saya guna dah manis...Tips yang kedua pulak kalau korang nak buat banyak banyak just gandakan saja sukatan yang saya bagi...

Garing kat luar lembut kat dalam....nyum nyum nyum...Sebab tuh saya namakan resipi saya nih Chocolate Merry Brownies...Jangan ditanya kenapa saya tak letak Chocolate Marie Brownies. Saja nak tukar Marie tuh jadi Merry...Glamour sikit...kohkohkoh

12 ulasan:

  1. Sedapnya.. Terus lapar saya.. Hahaha..

    BalasPadam
  2. Eee...teringinnya nk cuba buat sbb ank dan suami suka coklat... Tapi xde oven.. Huhu...

    BalasPadam
  3. WAH! Nampak sedap... Terliur tengok :)

    BalasPadam
  4. tepung naik sendiri nk msukkan berapa ye ?

    BalasPadam
  5. wah menarik... teringin nak cuba, tapi tak pasti biskut marie ada jual ke tak kat sini..

    BalasPadam
  6. Suka cupcake @ brownies yang dark chocolate macam ni. Nyum2

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.