Rabu, 26 Jun 2013

Kek Cheese Pesona

Assalamualaikum...

Hari Isnin lepas saya teringin nak makan kek cheese. Kebetulan saya terbaca kat satu blog nih (saya dah lupa blog mana) ada share resipi kek cheese pesona. Cara nak buat pun senang je.

Cara nak buat, korang celupkan biskut merry dalam susu segar yang dipanaskan (tak nak panaskan pun okey je).Lepas tuh,susun biskut yang dicelup tadi dalam loyang (makesure guna loyang yang boleh bukak tuh tau)..Pastu, korang pukul hingga sebati 500g cream cheese+1/2 cawan gula halus+100ml susu segar...Dah sebati,tuang dalam loyang tau jangan bubuh banyak banyak tau sebab nak selang selikan dengan biskut yang dicelup susu tadi. Lepas dah ratakan cream cheese atas biskut,korang taburkan serbuk milo.Pastu,ulang langkah tadi sampai habis.Makesure kek korang tuh lapisan atas sekali cream cheese....

Dah siap boleh simpan kek tadi dalam fridge...Agak agak dah keras,boleh keluarkan dalam loyang dan korang boleh hias ikut suka hati. Macam saya, buat simple je juz tabur serbuk milo. Lepas nih boleh buat kek birthday pulak kan...

Kek nih senang aje nak buat dan yang paling penting kek nih memang sedap la....

13 ulasan:

  1. macam senang je nk buatnya..nmpk sedap pulok bla tabuh gan milo tuh

    BalasPadam
  2. Yummy....nampak sedap...hmmm....rietta xpernah lg buat kek cmne...klu xnak milo, gnti ngan choc ok x? Ke oahit sgt?rietta suka choc..tpi xmam milo, sebab org buat citer smpai rietta geli...huhuhu....

    BalasPadam
  3. sedapnye ada milooooooo tabur atas tu...hihi

    BalasPadam
  4. alahaiii senangnya nak buat... mesin nak putar tu yg kak ina xda.. adehhh ne beli ni

    BalasPadam
  5. kek ni mmg sedap..nk buat pun senang..

    BalasPadam
  6. Teringin nak makan tapi owg kat sini tak jual

    BalasPadam
  7. ya allah melting.... sedapnya cheese cake ni, mmg feberet ;)

    BalasPadam
  8. nampak senang je kak..mesti sedap ni..terliur!

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.