Isnin, 3 Jun 2013

Aktiviti di Taska Kasih Ainn untuk kanak kanak berumur 3 tahun

Sila klik untuk tumbesaran yang sihat

Saya nak jawab pertanyaan Noorliza yang bertanyakan aktiviti di taska tempat saya hantar Aina dan Auni....Actually, saya sendiri tak pasti aktiviti apa yang pihak taska sediakan untuk kanak kanak di bawah jagaan mereka tuh....

Cuma secara kebetulan masa saya nak ambil Aina dan Auni kat taska tuh, saya ada dengar diorang bukak muzik yang digunakan khusus untuk kanak kanak belajar. Contohnya macam lagu ABC...Kira apa apa lagu yang berkaitan dengan pembelajaran lah..Selain tuh, diorang ada sediakan permainan yang digunakan untuk pembelajaran kanak kanak kat taska tuh...Kiranya diorang bermain sambil belajarlah....Saya pun ada tengok kat dinding taska tuh ada ditampalkan poster untuk pembelajaran kanak kanak macam ABC, 123....

Lagipun, sejak saya hantar Aina dan Auni kat taska tuh banyak tau perkembangan positif yang anak anak saya alami....Saya bersyukur sangat sangat....Tapi nak ingatkan tau jangan harap 100% taska untuk mengajar anak anak kita. Sebagai parent kita kena lah cari inisiatif lain yang lebih kreatif untuk ajar anak anak kita...Menurut owner taska tuh, setahun sekali diorang akan adakan aktiviti anak anak dan ibu bapa....Tapi bila tuh saya tak pasti sangat...Kena tanya owner sendiri kalau nak tahu lebih lanjut..

Nih je serba sedikit yang saya tahu Noorliza...Kalau ada yang terkurang saya mintak maaf lah ye...Saya share setakat apa yang saya tahu aje....Hope dapat bantu Noorliza serba sedikit...

9 ulasan:

  1. yup...betul tu...kita tak boleh harapkan taska 100%... parents pun memainkan peranan yang penting dalam self-development and brain development anak2... agree dengan mimi...

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum kak mie. bestnya jadi budak2 :)

    BalasPadam
  3. yang penting taska tu bley jaga anak2 kita sepanjang ketiadaan kita...

    BalasPadam
  4. wahh, best nya, dulu2 takda pula mcm ni.

    BalasPadam
  5. mmg, anak2 belajar melalui muzik lebih pickup.. sbb belajar dlm santai & x stress.. sama cam asya... dia cpt belajar mlalui muzik y mghiburkan.

    BalasPadam
  6. xsabar plk nk anto anak ke taska...tp anak kecik lg...huhu...

    BalasPadam
  7. apa y pntig skali diorg jaga anak kite dgn baik,.hehee

    BalasPadam
  8. sekolah tu hanya beri didikan yg sepatutnya. selebihnya, terpulang kpd didikan di rumah

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.