Selasa, 21 Mei 2013

Tangan Aina pulak kena seterika

Sebelum nih saya pernah up entry pasal Auni pegang seterika panas kan...Kali nih kakak dia Aina pulak pegang seterika panas...

Cerita nih berlaku hari Ahad lepas...Masa tuh adik sepupu saya singgah sekejap kat rumah saya..Datang makan dan seterika baju..Dia baru lapor kat Balai Bomba Seremban 2, 2 minggu induksi...Time Ahad rehat, dia datang rumah...Nak dijadikan cerita, time tuh dia ada minta izin nak guna seterika nak gosok unfrom dia. Saya pulak mandi...Aina dan Auni dekat abi dia..Time mandi tuh saya dah dengar suara Aina meraung...Tapi saya diamkan ajelah kan sebab fikir dia bergaduh dengan Auni..Sampai saya habis mandi pun Aina menangis lagi..

Apa lagi saya duk terjah kat dia tanya kenapa..Sekali incik hubby bagitau dia pegang seterika...Saya tanya incik hubby macam mana boleh kena?Tak tengok ke dia buat apa...Incik hubby pun cakap dia tak perasan. Adik sepupu saya dah rasa bersalah siap mintak maaf dekat saya banyak kali. Dia cakap dia letak seterika kat iron board tuh..Dia tak sangka Aina boleh datang nak pegang seterika tuh kan...

Saya taklah marah sebenarnya kan...Budak tengah nak meningkat naik memanglah ada aja kerja yang dia nak buat. Selagi dia merasa sakit selagi tuh dia nak explore sesuatu tuh kan..Bila dia dah kena baru dia tahu sakit ke tak...

Saya tengok tapak tangan ada ubat gigi saya cepat cepat basuh....Sapu minyak Dimaz..Aina time tuh menangis lagi...Saya suruh incik hubby pujuk Aina sekejap sementara saya pakai baju....Lepas tuh saya pujuk Aina siap tiup tiup tapak tangan dia lagi...Nak bagi kurang sikit rasa sakit tuh...Agaknya rasa best jerkan angin sepoi sepoi bahasa kat tapak tangan dia bertiup....Aina pun tidur...

Semalam sempat jugak snap gambar tapak tangan Aina yang terkini....

Talk to my hand pleasee!!!

5 ulasan:

  1. alahai ciannya dia... get well soon ye dear... aunty tengok pun tau sakit...

    BalasPadam
  2. aduh..sakit tu!
    teringat kenangan mase kecik terkena seterika kat betis. sakit sgt!
    double line pulak tu. huhuhu

    BalasPadam
  3. ya tuhannn
    huhuhu sakit tuu
    akk lak terasa pedihnyaaa

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.