Selasa, 21 Mei 2013

Kenapa rambut Aina dan Auni pendek?

Assalamualaikum....

Jom cuci mata tengok gambar dua beradik yang berambut pendek nih....



Kesian kan tengok anak anak gugurl saya kena tarah rambut sampai nampak macam boy dah....Punca saya gunting rambut diorang pendek sebabnya ada telur dan kutu yang membiak kat rambut diorang. Sebelum nih adik sepupu saya yang tolong jagakan diorang nih..Nak dijadikan cerita, adalah anak jiran yang datang ke rumah adik sepupu saya...Sebenarnya anak jiran tuh memang dah ada kutu tapi adik sepupu saya tak tahu...Bila terkena dekat Aina dan Auni adik sepupu saya nih cari punca diorang kena...

Sekali bila dah tahu siapapembawa wabak tuh, dia bagitahu saya...So apalagilah kan...Saya dan makngah saya buat operasi besar besaran menghapus makhluk kecik tuh...Kesian tengok Aina dan Auni tergaru garu...Bila dah selesai buang sambang dan kutu, saya mintak izin incik hubby gunting rambut anak dara dia...Dia pun dah bagi green light...Time nak gunting rambut Aina dan Auni, incik hubby bersuara gunting rambut anak anak dia pendek.Senang nak cari telur dan kutu kot kot ada lagi...

Alhamdulillah diorang dah takde kutu lagi...Lega saya tau....Ish tak pasal pasal kan rambut diorang pendek..Nak tunggu rambut diorang panjabg semula punyalah seksa...huhuhu

16 ulasan:

  1. Kesiannya.. Akak trylah guna shampu bunuh kutu tu..

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum kak mie. ehh ingatkan teruna tadi. hehehe rupanya gigirl ye. hhihihii

    BalasPadam
  3. syg nyer rambut dua anak dara tuh.... tp nk wat camne tpaksa kan... takpe jap2 lg tu panjang lah rambut dia tu... nampak cam gigirl la nnti

    kene ada simpan ubat kutu lah ni kt umah, tkt lah kutu tuh dtg jln2 lg heheh

    BalasPadam
  4. Yalah elok berambut pendek bila ada kutu... mst x selesa kalau berambut panjang.. Apapun tetap comel dorang berambut pendek.. :D

    BalasPadam
  5. Yalah elok berambut pendek bila ada kutu... mst x selesa kalau berambut panjang.. Apapun tetap comel dorang berambut pendek.. :D

    BalasPadam
  6. kalau naik kutu, mmg rimaslah mimi. anak sulung sue pun ada kutu gak mase sekolah tadika dulu. tu yg potong pendek gak rambut dia.

    kesian kan, mmg nampak mcm boboy. xpe, klau keluar pakaikan sepit rambut xde lah nampak boboy sgt

    BalasPadam
  7. OWW,MCM TU RUPANYA..BILA BERAMBUT PENDEK MCM TU DH MCM LELAKI CANTIK MUKA MEREKA..^_^

    BalasPadam
  8. oooo...itu reasonnya..kenapa x beli shampoo kutu yang kat pharmacy tu jer dear? he he he...anak buah saya pakai tu jer dulu... shampoo kutu...

    BalasPadam
  9. Dah nampak cam budak lelaki pulak...hehe tapi comel....
    Kalau terkena kutu ni memang payah nak hilangkan...huhu

    BalasPadam
  10. comel ape rambut pendek..takpelah nanti dah besar sket baru simpan rambut panjang ye.

    BalasPadam
  11. tp diorang maintain comel la PU... geram tengok...

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.