Hari pertama di Taska Kasih Ainn, Bandar Sri Sendayan

Assalamualaikum....

Saya dah tak ingat pun sebenarnya entry bulan bila tahun lepas saya bagitau korang nak hantar Aina dan Auni pergi taska kan...Plan nak hantar diorang bulan April tapi tas sebab sebab tertentu saya mula hantar diorang awal bulan Mei..Minggu lepas....1hb cuti Labour Day kan....

Malam tuh saya dan incik hubby singgah sekejap pergi rumah owner taska tuh nak daftar untuk Aina dan Auni...Ummi dia dah tak larat nak patah balik dari Sendayan ke Telok Kemang pastu patah balik Seremban...Gila punya jauh ngko!!!

Saya dan incik hubby sempat lah pot pet pot pet dengan owner taska tuh laki bini pasal hal hal yang berkaitan taska...Alhamdulillah proses pendaftaran berjalan dengan lancar. Kanak kanak berumur sebulan sehingga 1 tahun RM 280.00...Umur 1 tahun sehingga 2 tahun RM 250.00 kurang tigaplohhengget..Yang berumur 2 tahun sehingga 4 tahun RM 230.0...Kanak kanak transit RM 130.00...

So, untuk dua orang beradik nih total keseluruhan RM 460.00....Kira oklah kan...Lagipun taska nih selang satu lorong dari rumah saya...Kira dekatlah kan...Jimat masa, tenaga, tol dan minyak kereta...huhuhu....

Hari pertama hantar diorang kat taska, berlaku drama air mata antara Aina dan Auni..Masing masing tak nak lepaskan saya...Hiba jugaklah kan hati saya nih tengok anak anak menangis tapi saya keraskan hati jugak....Sebenarnya budak budak nih biasalahkan hari pertama memang akan menangis...Nak nak pekerja taska cakap paling lama seminggu diorang akan menangis sebab nak sesuaikan diri kan....Saya tak risau sangat pun...

So, kot kot lah ada yang baca blog saya nih yang duduk area Bandar Sri Sendayan...Boleh usha usha taska nih....

TASKA KASIH AINN
No.846, Taman Nusari Bayu 3/1, Nusari Bayu 1,
71900 Bandar Sri Sendayan, Negeri Sembilan.
No.tel : 017-3686862/012-9307460

Nota kaki* Nanti update hari seterusnya diorang kat taska ye...

8 comments:

  1. Assalamualaikum kak mie. kesiannya diorang. insyallah nanti dah ada kawan diorang ok lah tu. hehehhee jauhnya kak mie ulang alik....

    BalasPadam
  2. belum serasi lgi la tu, takpe lm2 nanti ok la tu...

    BalasPadam
  3. Mmg sedey nk tnggalkan dorg ng drama ayer mata...tpi nnti bila dh dpt kwn...ok la tu...

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah semua dah setel..naseb dekat dengan umah kan mimie

    BalasPadam
  5. Tingat ari 1st anta ank2 taska dulu..meraung sakan smp kite xsng ddk kt ofis. Tp sehari dua je cmtu pstu ok dh. Mhl kn..dkt 500 utk 2badik kn

    BalasPadam
  6. sy nk tanya lah,kat situ ada aktiviti x utk bdk umur 3 thn?

    BalasPadam
  7. Salam mimie, sorry...saya azie...saya tinggal kat sri aman, saya just nak tanya...so far ok tak taska tu, coz tgh mencari tempat nak antar anak ni..klu kita brestfeed...diorg ok ke klu kita tinggalkan susu yang diperah? risau coz byk kes2 yang tak elok kan sekarang ni...trauma pun ada...mohon bagi pendapat...

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.