Perkembangan terkini Aina FREE DIAPERS

Assalamualaikum....

Alhamdulillah...Terutama sekali saya nak ucap syukur sangat kerana dikurniakan anak sebijak Aina..Dan terima kasih banyak banyak kepada kak Ina sebab banyak kongsi ilmu free diapers kat blog....Sumber inspirasi tuh....

Cerita nih berlaku Sabtu lepas....Saya nekad ajar Aina tanpa diaper satu hari tuh. Sebelum siang tak pakai malam pakai. Tapi kali nih saya nak pastikan Aina langsung tak pakai diapers. Tak sangka saya berjaya membebaskan Aina dari diapers....hehehehe..Saya suka saya suka (^_^)

Saya siap pesan Aina macam nih-->"Aina, kalau nak kencing masuk bilik air ye.." sambil tuh saya tunjuk kan dia toilet. Dia hanya menganggukkan kepala aje...Dan saya bukan hanya pesan sekali tau....Saya pesan berkali kali...Kadang kadang saya sendiri tanya dia, "Aina nak kencing ke?"...Bila dia gelengkan kepala, saya akan cakap,"Kalau nak kencing,bagitau tau."

Alhamdulillah, Aina berjaya free diapers. Sangat teruja okeh..Walaupun Aina free diapers dalam usia 3 tahun lebih tapi sekali ajar aje Aina langsung tak guna diapers sehari suntuk walaupun waktu dia tidur malam.Alhamdulillah syukur sangat sangat. Lepas nih nak ajar Auni pulak...Tak lama lagi nak masuk umur 2 tahun..Tak sabar nak ajar Auni free diapers..hehehe...

Nota kaki* Seronokkan bila anak dah free diapers...Belanja pun jimat...Boleh fikir nak tambah anak yang seterusnya pulak...kahkahkah...


18 comments:

  1. assalamualaikum kak mie, taniah2. hehehe pasni tambah lagi.. baby boy tau! hehehehe. nak minta petua2 ke tips ke camne nak dpt baby. hehehehe

    BalasPadam
  2. Memang seronok bila anak2 dah pandai guna tandas...takyah pakai pampers dah, jimat belanja....hehe

    BalasPadam
  3. tahniah aina..MV tgh usaha nak freekan wani pulak..done klik2

    BalasPadam
  4. tahniah..!

    mmg kita seronok sgt bila anak kita berjaya buat sesuatu kan.. termasuk free diapers ;_)

    BalasPadam
  5. wahh, bestlah bdk2 kena ajar dri kecil lgi mcm adk sya. :)

    BalasPadam
  6. good girl aina. plan jgn tak plan mimi. hehe..

    BalasPadam
  7. jimat byk tu...nti blhlah wat belanja perkara lain plak..hihi

    BalasPadam
  8. budak perempuan senang sikit nak ajar compared to boys...wah..dah cerita fasal nak tambah ahli keluarga, bagusnya..

    BalasPadam
  9. tahniah2.... bgs aina, bijak dia... pasni mama bz lah sbb nk berusaha lebih dptkan adik utk aina heheheh

    BalasPadam
  10. bagus2 kak..perkembangan yg bagus ni.. jimat duit mommy kan..hee

    BalasPadam
  11. Salam mimi..maaf ya lama kak intan x jengah sini..:)) hope mimi sihat2 selalu...
    seronok tgk perkembangan anak2 kan

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.