Rabu, 6 Februari 2013

Sesi pembelajaran Aina dan Auni malam tadi

Malam tadi sebelum tidur, saya bagi Aina dan Auni tengok video belajar Alif Ba Ta dan Mickey Mouse...Kira nih sesi pembelajran anak anak saya. Seharian diorang asyik main aje, so, sebelum diorang tidur saya suruh diorang belajar. Harap harap masa diorang tidur apa yang diorang belajar tuh akan di set dalam otak diorang...Ibu mana tak nak tengok anak diorang jadi bijak kan...


Yang nih diorang belajar Alif Ba Ta...Saya download video nih kat youtube..Bukan main leka lagi Aina dan Auni tengok...


Tengoklah Aina bukan main leka lagi dia tengok video Alif Ba Ta...Alhamdulillah, seronok saya tengok bila anak anak suka nak belajar...








Dah hasbis belajar Alif Ba Ta dan ejaan jawi, anak anak saya tengok pulak Mickey Mouse Clubhouse...Yang nih pun bagus jugak untuk pembelajaran anak anak....


Opss....Auni yang seksi...hahaha...Memang fiil anak saya nih suka pakai pampers time nak tidur..hehehe....

Nota kaki* Hari nih nak sambung download video belajar untuk diorang lagi....

23 ulasan:

  1. setiap ibu dan ayah nak tengok anak mereka berjaya kan... good job sis...keep it up...teruskan pupuk minat diaorang kay...

    BalasPadam
  2. best nampaknya video alif ba ta ni... nak try jugalah

    BalasPadam
  3. boleh share tak nama video tu..nak save dlm HP la nak bg syasya tgk..hehehe

    BalasPadam
  4. wahhh..mmg baguslah! teknik mcm ni sedikit sebanyak berkesan pada mereka.
    mimie, bagi tajuk alif ba ta yg mimie bagi anak2 belajar ni pd sue. nnt nak search kat youtube gak la utk anak2.

    BalasPadam
  5. bagusnya. kecik2 dah tunjuk minat nak blaja

    BalasPadam
  6. bdk2 mmg suka tgk video2 yg warna wrni ni kan...anak saya pon klu dpt tgk x berganjak dh dia..hehehe

    BalasPadam
  7. menarik..download kat mana ni eh? youtube ke? nak carikan video macam ni utk anak2 tapi tak reti cari..

    BalasPadam
  8. nampak best application ni...mmg nk kna cari utk anak sy jgk...smua ibu bapa nk anak diorg pndai kan...=)

    BalasPadam
  9. Salam... jemput join giveaway saya d http://www.rararoo.blogspot.com/2013/02/fabuloous-giveaway.html
    dan menangi barangan korean Cosmetic seperti The Face Shop, Etude House dan Tony Moly :)

    BalasPadam
  10. Seimbangkan permainan dan pembelajaran Mimi. Bagus bia dah biasa lama-lama dia akan faham.

    BalasPadam
  11. Nieza pun selalu pasang alif ba ta..abc..preschool learning..kat rumah..lagu cintai allah cintai islam pon ok..suruh diaorg belajar...baca bismillah setiap kali buat apa..lagu haddad alwi..mana-mana yang bagus la.. ..seronok tengok rania ralit.. alhamdulillah..ada sikit sebanyak yang dia belajar..yela duk kat rumah kan..upin ipin kadang - kadang pasang..sbb dia minat sgt♥

    BalasPadam
  12. bagus tu terapkan anak ngan pendidikan awal camni...

    BalasPadam
  13. waaa..bagusnya kak..moga2 kuat ingtn dorang tntng pmbelajaran ni..tgk gaya dorang berminat tu.. :)

    BalasPadam
  14. mmg bagus ni mimi. bila diulang tiap hari... mmg anak2 kecil cam aina n auni akan ingat...

    BalasPadam
  15. download yg baik2 bg anak tgk..pembelajaran yg intersting bg dorg cpt bljr :)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.