Isnin, 18 Februari 2013

Makan makan @ Nasi Ayam Gemas

Assalamualaikum...

Semalam saya dan anak anak teman adik saya pergi butik pengantin...Macam biasalah kan nak uruskan hal dia nak kahwin..Tunang dia nak tempah barang hantaran sekali senang katanya...Keluar rumah lebih kurang 12 tengahari lah....

Lepas dah settle semua urusan, bakal adik ipar saya belanja makan Nasi Ayam gemas yang baru bukak kat Senawang. Adik saya teringin nak makan Nasi Ayam Gemas....Tapi yang nih bukan ori lah sebab yang ori punya lambang keretapi...Restoran yang nih lambang ayam...

Restoran Nasi Ayam Gemas Senawang memang tip top lah...Servis memang pantas dan terbaik...Korang tak payah tunggu lama lama makanan korang sampai. Memang puas hati....Bab servis saya bagi 5 bintang tau...


Cara nak order pun lebih kurang macam restoran fast food KFC, McD...Takde waiter atau waitress datang ambik order ye..Pergi kat kaunter terus korang boleh tengok menu makanan yang tertera....Minuman pulak menunya diletakkan atas kaunter...Dah pilih mana yang korang nak korang boleh terus bayar...So, korang duduk aje dan tunggu aje order korang datang...hehehe


Sirap bandung pilihan hati...Memang kaw sedap dan terasa betullah...(^_^)



Menu pilihan saya Nasi Ayam Black Pepper...Apa yang saya boleh cakap, Nasi Ayam nih kira bolehlah...Cuma sambal cili dia pahit....Memang kureng. Sup pulak terasa, memang sedap..Ayam sedap dan lembut aje...So, saya bagi 3 1/2 bintang lah...Yang lain semua ok cuma sambal tuh ajelah yang kureng...

Nota kaki* Kohkohkoh....Dapat jugak update entry

30 ulasan:

  1. teringat nasi ayam gemas kat area rumah ni...tiba2 yummy...

    BalasPadam
  2. da cuba juga... mmg sambal dia kureng..

    tp kalu kedai nasi ayam gemas yg kt gemas tu, mmg sedapppp.. tambah plak set dia siap dengan sayur taugeh..

    BalasPadam
  3. ayam black papper tu nampak sedappppp....laporr..

    BalasPadam
  4. Assalam kak?boleh saya tahu kat mana saya boleh apply bengkel teknik menjawab xm kpsl?melalui jpa ke camane?

    BalasPadam
  5. rasanya kedai ni ada gak diorg bukak kt area shah alam. tapi dah tutup kot. maybe nasi dan sambal cili dia x brp sedap. masa pegi tu, rasa menyesal pulak dtg mkn kt situ. hehehe

    BalasPadam
  6. okayh..time lunch..nak gie makan..lapo plak tgk gambo..;)

    BalasPadam
  7. wah sedapnya...ayam dia nampak menarik...koh koh..memang sedap ..

    BalasPadam
  8. sedapnyee nampak nasi ayam tuu
    tapi nasi mcam x cukup dik ekeke ;)

    BalasPadam
  9. ayam blackpaper die nmpak sedappp....nyumnyumm

    BalasPadam
  10. ayam blackpaper die nmpak sedappp....nyumnyumm

    BalasPadam
  11. Akak belum tergerak hati lagi nak makan kat sini.

    BalasPadam
  12. hish...silaplah OKje ni Ummi,... tgk makan time tgh puasa ganti ni

    BalasPadam
  13. nak kena try ni. heheh (peminat nasi ayam)

    BalasPadam
  14. gemas?? hehee..kalau di indonesia gemas tu geram..jadinya nasi ayam geram eh heheee ^_^

    BalasPadam
  15. pahit lak.
    tapi air dia menggoda jea..huhu

    BalasPadam
  16. special..tgk sirap bandung tu..ala teringin la pulak mlm2 ni :D

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.