Rabu, 13 Februari 2013

Lepas nih jarang saya online nampaknya T_T

Saya ada berita sedih nih nak bagitahu korang...huhuhu....Tadi masa tengah syok dok layan cerita Suamiku Jururawat tiba tiba skrin laptop jadi gelap..Uwaaa.....Saya nak menangis sudah nih....Saya still boleh online macam biasa tapi gelaplah..Kira macam saya boleh baca blog kawan kawan dan update entry tapi kena tenung betul betul skrin laptop nih...

Meraba raba saya cari mana pergi anak panah nih tau..Jenuh bijik mata nih mencari..Kira macam online di dalam gua sudah...

Cuba korang tengok kat bawah nih saya tengah terjah blog siapa...Agak agak korang namapak tak?Nih pun saya online mengharapkan cahaya dalam office nih....


Skrin laptop pun saya terpaksa buat senget macam nih...Uwaaaaa....Nak nangis lagi. Tanya officemates yang pakar bab bab nih, dia cakap kena hantar kedai sebab berkaitan dengan hardware...Selalunya kena caj dalam RM200-RM350...

Nak nangis lagi...Dah lah tengah bulan nih, laptop pulak buat hal...Mengadu kat incik hubby dia tak reply mesej saya pun...Busy la tuh....Uwaaaa.....Lagi sadis officemate saya cakap compaq memang problem bab bab macam nih....

Sangat sedih tengok laptop nih wei....Rasa mahu saja hantuk hantukkan kepala kat dinding T_T....Meranalah saya macam nih...

Nota kaki* Nih yang buat nak tukar beli Acer @ Lenovo nih....Aishhh

34 ulasan:

  1. alahai ciannya..frust kan kalau lappy buat hal uhuhuuu...

    BalasPadam
  2. ala ciannya.. tak pe.. minta yang baru la tu hihi

    BalasPadam
  3. sy pun baru beli lptp baru.. lptp lama enth problem apa.. tak menyala2.. dah 2 kali baiki sma jugak rosak.. geram sgt terus beli baru..hihi

    BalasPadam
  4. sblm nie pun nieyl de laptop compaq.
    mmg xleh dinafikan...
    same la problem nyer..
    stelah 2 3x repair..agak sakit ati...
    terus aje jual..hahaha~
    beli pc terus..:)

    BalasPadam
  5. trade in la. dapat baru. dapat yg slim tu pun lagi best...

    BalasPadam
  6. huhuhuhu... sedih2, tp kt opis mmg takde pc sndiri ke dik? or pc tuh mmg tak blh utk online? takpe2 kami sume faham

    BalasPadam
  7. Salam...sy penah pakai hp dulu.. mcm nilah jadi gelap skrin, Bila antar kedai mmg problem hardware jugak. Lpas tu kos repair sama mcm beli baru. hurmmmm....beli yg baru jerlah. Tapi brand acer.

    BalasPadam
  8. sama mcm pc kat umah MV..mother board rosak

    BalasPadam
  9. la siannya akak......sabar la yer...tu belog kak ina kan hihihi

    BalasPadam
  10. alahai...kesiannya..xper la sabar yer..nanti cik abg boleh belikan baru kan...hehehehe

    BalasPadam
  11. Yayy shopping!!! Take care ur eyes, kang pitam duk tenung gelap tu lama2.

    BalasPadam
  12. Hmm.. agaknya sekarang ni musim laptop rosak kot. laptop sy pon baru je repair. bukan compact je problem, Asus pon sama. Huhuhu.

    BalasPadam
  13. ala kesiannya.. takpe hantar laptop masuk wad dulu kasi sihat. nanti boleh online balik. :)

    BalasPadam
  14. blog intan berlian kan..:)
    fuhh..mahal jugak nak repair tu kak...

    BalasPadam
  15. sehari tak mengadap laptop cam tak lalu nak buat apa ya mimi, heee...

    BalasPadam
  16. NASIB BAIK TOSHIBA CINONET BUI NI OK JER..HRP2 LAMA BERTAHAN..

    BalasPadam
  17. Cikgu dah 5 thn pkai acer....setakat ni tak der masalah yg teruk pun

    BalasPadam
  18. alah siannya..takper hujung bulan dapat gaji beli baru yer.

    repair kena 2 3 ratus klu elok terus takper jgk..takut pakai seminggu dua jadi balik masalah yg sama..elok beli lain yer dik..

    BalasPadam
  19. saya pakai Acer... both netbook dan juga notebook... hu hu hu... try hantar kedai dulu or ganti baru la... tapi tunggu budget dah betul2 stable ek...

    nak kasi mimi pinjam netbook saya... cam lokasi kita jauh pulak... hu hu hu... sabar ek mimi...

    BalasPadam
  20. salam mimi...lama x bersua...:) mimi sihat? laaa awat jadi mcm n..xpa2 , pelan2 bw...blog intanbberlian betul dak?? hjehehe

    BalasPadam
  21. beli barulah nampaknya...kalau repair pun mahal...

    BalasPadam
  22. Tengah terjah blog intan berlian..ye dak???

    Huhu..bila lappy buat hal..tak senang duduk kan..kena tukar yg baru la tew..huhuhu ;)

    BalasPadam
  23. sian Mimi..jgn sedih Mimi..jgn hantuk kepala tu nanti berdarah la pula..

    BalasPadam
  24. acer atau lenovo pilihan terbaik kak..shida dah 4tahun guna acer masih ok :)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.