Bijaknya kamu Auni (^_^)

Assalamualaikum...

Hahaha...cerita yang dah basi 2 hari...Nih cerita pasal Auni sebelum masuk tidur....Time tuh saya tengah tengok tv, dah lupa cerita apa....Tengok jam dah pukul 11 malam....Sekali, saya ajak Aina dan Auni tidur. Tinggallah mak dan adik sepupu saya kat ruang tamu tengok tv...

Sekali adik sepupu saya nih cakaplah "Bye,bye..Good Night.." Aina jawab "Bye." ajelah. (Tapi takpe, walaupun dia lambat cakap saya tak kisah sebab saya tahu Aina bijak jugak tapi dengan cara yang berbeza... )

Auni pulak jawab, "Bye...Good Nai" ataupun "Bye...Good Night"....Apalagi saya, mak dan adik sepupu bantai tergelak Auni jawab macam tuh...Saya ketawa sebab suara dia comel aje bila cakap good night tuh...Terkejut jugak tau dia jawab macam tuh....Betapa ruginya saya sebab tak dapat tengok perkembangan terkini anak anak saya. Sebab tuh bila dapat tahu perkara baru yang anak anak saya buat, saya jadi teruja sangat sangat..yelah, bila jadi ibu bekerjaya nih masa dengan anak anak terhad..Time cuti ajelah dapat tumpukan sepenuh perhatian dekat diorang....

Nota kaki* Seronokkan bila tengok anak anak bijak...

26 comments:

  1. hehehe , omeyy nyee biler die cakap camtu .

    BalasPadam
  2. pandai dan bijaklah auni!
    betul tu mimie.
    kdg2 kita terlps pandang perkembangan anak2 kita.

    BalasPadam
  3. hehehe..mmg sonok tmbh2 klu yg tgh dok nk bljr ckp..kdg2 cm klaka jer dgr diorg sebut pktaan2 tu...

    BalasPadam
  4. Dah namanya ibu kan, mesti eksaited sangat bila anak kecilnya dah boleh cakap....hehe

    BalasPadam
  5. bdk2x klu start bckp mmg comel jer...hihihi :)

    BalasPadam
  6. kak mimi, tolong add nadia dekat fb boleh. nadiafarahida. nadia nak tag kak mimi aturacara majlis. ok?

    BalasPadam
  7. Hi mimie.. rindu nak singgah sini :)

    >> pandainya budak tecik ni.. mesti comel aje bila die said "gud nai" hhee lame2 makin bijaklah die...

    BalasPadam
  8. Betul tu sbgi ibu memang kita teruja dgn perkembangan anak,mesti x sabar nak share dgn suamikan.

    BalasPadam
  9. hihihi cutenya.. mmg teruja bila kita dpt tgk perkembangan ank2 kita kan :D

    BalasPadam
  10. memang seronok kak kalau dapt tgok perkembangan anak anak.. bila pula giliran Ros.. doakan ye kak :)

    BalasPadam
  11. betul tu, seronok dpt tengok perkembangan anak2...

    BalasPadam
  12. bagusnya auni..comel jea dia ni.
    yea la.bila dah bekerjaya mmg susah skit nak tgk pekembangan anak yg terkini kan.tapi tak pe. quality masa lagi penting dari kuantiti kan

    BalasPadam
  13. alhamdulillah..seronok kan :D

    singgah malam..

    BalasPadam
  14. alolooo pandainya... mmg seronok bila dpt tgk pkmbangan ank2 ni ;)

    BalasPadam
  15. good girl nih!!

    a'aa mmg seronok bila tgk perkembangan ank2... teruja je.. hihii

    BalasPadam
  16. *pasal usul mimie tu kan... mmg best pun usul tu... tp tu la, poket kak ina nipis la plak skrg ni... hahahaaa... mklumla, org xkerja, duit pun hrp hubby yg bg.. hihii

    BalasPadam
  17. seronoknya dapat tgk perkembangan anak2 depan mata kan

    BalasPadam
  18. aloh3..msti comel je kan sebutannya tu.. *_^

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.