Tutorial : Komen takde word verifications

Petang nih saya terajin nak buat tutorial untuk kawan kawan yang newbie dalam blog. Saya ada juga terjah beberapa blog yang masih guna word verifications nih....Kepada kawan kawan yang ada guna aplikasi nih bolehlah try tutorial nih...Bukan apa kalau guna word verifications nih menyukarkan dan makan masa untuk tinggalkan komen.

Cara nak hidekan word verifications tuh macam kat bawah ok...

1. Klik dashboard > settings > posts and comments
 (akan keluar seperti gambar bawah)


2. Nampakkan yang saya tunjuk dengan anak panah tuh? Klik kat kotak tuh pilih No...Lepas tuh SAVE ye.
3. Done..Nanti bila orang nak komen takde la kena masukkan word verifications...

SELAMAT MENCUBA!!!

13 comments:

  1. bagus sgt shre yg ni !. n happy new year ye

    BalasPadam
  2. sgtleceh nak komen kalau ada verifications tu...

    BalasPadam
  3. haaaaaa palingg baguss kalau xde word ni kan kak mimi. senang nak komen.

    BalasPadam
  4. ada blog yg guna words verify kan... phenin2!!!

    BalasPadam
  5. Betol..senang org nak komen..dah la kak intan ni rabun juga..kalau words yg kocik2 tu jenuh nak kecikkan anak mata nak tgk

    BalasPadam
  6. yeahhh..lepas bace entry nie..pastu cek setting blog..arghhhh..baru pasan.. 1 blog ade word verification..cepat2 tuka..tq pink ummi

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.