Pengalaman mengandungkan dan melahirkan Aina tiga tahun yang lepas (Part 2)


Nak baca pengalaman saya mengandungkan Aina klik tajuk kat atas ye...Okey, saya sambung lagi pengalaman mengandungkan Aina. Lepas dapat tahu aje saya pregnant, otomatik sata terus mabuk.wakakaka....Gila kentang punya mabuk....

Saya langsung tak boleh bau masakan, bau nasi dan bau sup...Pendek kata sepanjang tiga bulan tuh saya tak boleh masak langsung. Kesian incik hubby daku kena makan dekat kedai sebab kalau saya masak siaplah satu rmah akan dengar bunyi muntahan saya...

Kalau pergi office pulak, officemate lama beli soto ke, bihun sup ke confirm saya lari keluar sebab memang tak tahan bau sup tuh...Adoilah, sampai sakit sakit perut saya menahan loya...Dan untuk menghilangkan loya saya taka makan asam tau. Orabg cakap tak elok amalkan makan asam. Saya kunyah kunyah biskut kering aje...

Selepas tiga bulan, saya mabuk teruk akhirnya masuk bulan ke 4 saya dah okey. Boleh masak macam biasa....Alhamdulillah. Cuma bila mengandungkan Aina nih saya mengidam nak makan daging rusa dan buah koko...Meroyan incik hubby nak mencari...Kihkihkih..Tapi saya dapat makan jugak daging rusa tuh, incik hubby beli sate kajang daging rusa kat Hj Samuri. Saya order tiga cucuk aje. Saya bukan nak makan banyak pun. Nak rasa je pun. Dapat rasa sikit pun jadilah. Yang incik hubby fikir saya nak makan banyak. Siap tanya kenapa order tiga cucuk...Haiyak...Tuh pun tiga cucuk tak habis. Saya makan setengah cucuk aje...

Yang buah koko tuh pulak, kebetulan officemate lama saya balik kampung dan kampung dia ada buah koko. Dia bagi saya dua biji buah koko. Dapat jugak saya makan...Lepas tuh mengidam nak makan kek coklat tapi tak dapat sebab incik hubby tak faham bahasa kiasan nih. Saya nak mintak kek coklat guna bahasa kiasan manalah incik hubby tahu kan...

Dan fiil saya bila pregnantkan Aina, saya suka makan sesuatu nih. Sehari mesti ada dua tiga saya beli kat kedai. Kalau tak dapat boleh merajuk dengan incik hubby. Bukan saya saja saja ye tapi memang saya hantu benda alah nih...Nak tahu apa?Cuba tengok kat bawah nih.....
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Incik hubby sampai pening tengok fiil saya yang suka makan aiskrim Split nih tau....Dan bila pregnantkan Aina nih berat saya banyak kali naik mendadak dan kencing kotor banyak sebab saya bedal apa yang saya nak makan...Minum air suam banyak kali pun still kencing kotor....Apa pun tak boleh saya nih kan...

Nota kaki* Sambung next entry, ok babai...Nak BW pulak..

11 comments:

  1. buah koko???..dh lama xmakan...yg xngandung lagi nie pun dh ngidam bile baca anner nieh..hehehe..

    sama la..kite pun suke makan eskrem split..makan byk2 pun xpe...xboring..

    BalasPadam
  2. menarik pengalaman ni...thanks for sharing dear...ekekekek... setiap orang berbeza kan alahannya... ^_^

    BalasPadam
  3. wani pun dulu alah bau kak..nak masak lansung xboleh..bau minyak2 kompom muntah

    BalasPadam
  4. ngidam sungguh gan aiskrim tu yer...hihihi.pengalaman yg best kan..cume time rasa tu tak rasa la best sgt dgn alahan tu semua :)

    BalasPadam
  5. Nasib baik mengandung tak mengidam benda pelik2 hihihi

    BalasPadam
  6. hah?? nak makan buah koko?? pelik gak tu.. hihihi..

    BalasPadam
  7. hahha suka tengok gaya orang mengidam... macam2.

    BalasPadam
  8. buah koko tu cemana mimi? tudia nak makan rusa...mimi punya selera besar juga time peknen..akakaka..eh eskrim tu..memang best....layann....masam2 berlemak kat dalam tu

    BalasPadam
  9. kak fieda dulu nasib la takder mende pelik2..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.