Ahad, 20 Januari 2013

Makan makan time

Malam tadi nenek a.k.a mak saya ada buat makan makan untuk family aje sempena meraikan anak menantu cucu cicit dia punya birthday...So, dia cakap ada rezeki lebih dia nak sedekah lah kan....Cucu dan cicit dapatlah duit tapi kanak kanak ajelah..Yang tua disqualified...



Antara menu yang ada ialah mee goreng basah, popia basah, donut dan apa entah nama kuih merah tuh...Saya panggil kuih sagu je..Tapi entah betul ke tak...

Sebenarnya ramai family saya yang hari lahir bulan Januari...Antaranya :

Cik Lan (Suami Cik Jun) - 01.01
Saya - 13.01
Cik Jun - 16.01
Baby (adik bongsu saya) - 17.01
Nabil (anak bongsu Cik Lan + cik Jun) - 19.01
Nadia (sepupu) - 19.01
Incik hubby - 22.01
Aina - 27.01

Kanak kanak dapatlah goodies bag yang berisi jajan dan duit...Walaupun kecik kecik aje tapi tetap meriah...

Nota kaki* Saya masih demam....Dah ok nanti saya BW ye...

16 ulasan:

  1. meriahnya ..
    akak pun panggil tu kuih sagu jugak. ehh sama pula tarikh besday dgn kakak akak.. 19/01..
    Happy Belated Besday & Happy Besday in advance.. semoga di murahkan rezeki & gembira selalu..

    >> cepat sembuh ye Mimie..

    BalasPadam
  2. betul la tu kot kuih sagu. tak berapa jelas pulak. hehe. seronok bila dapat berkumpul satu famili.

    BalasPadam
  3. wah2 dikk ramainyaaa lahir bulan 1 ..
    senang macama nie ekeke .. buat sekali arung ! .. ;)

    sedapp nyee mimie , akak nampak popia basah ! huhuh

    ps: mimie akak masih x dpt apa2 email dari dot.my tuu .. pelik juga kan ... x perlah nanti akak cek selalu ..

    BalasPadam
  4. Ni da mcm january family...hehehe...ank sy yg 2nd pun bln jan...6.01...leh join skali tak? Hehehe...

    BalasPadam
  5. ramai jugak yg bexday bln 1 yer.
    saya pn panggil kuih tue, kuih sagu.

    BalasPadam
  6. Ramainya lahir bulan 1....meriah sambut birthday nanti...hehe

    BalasPadam
  7. Seronokkan PU...kalau tinggal makan je... rajin mak PU buat kuih tu semua yeh!

    BalasPadam
  8. seronok nya dpat makan ramai2 mcm ni. dah la mcm2 makanan ade

    BalasPadam
  9. Dan sihat belum kak??bestnya birthday ramai2 mcm ni

    BalasPadam
  10. ramainye lahir bln januari..tp mcm mana pun kuih sagu tuh jugak yg dh gida mata kite..dh xnmpk lain dh..

    BalasPadam
  11. k.izan pun panggil kuih sagu. sedapnya... lama tak makan!

    BalasPadam
  12. wah ramainya lahir bulan 1 kak...meriah nmpak makanan tu eheeee

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.