Cina ke Jepun?

Huhuhu mula mula baca soklan kak Intan sentap mak nak....hahahaha....Soklan dan ayat penyata dia memang jujur...

Actually saya ada buat entry pasal family saya tapi saya dah lupa pulak entry tuh bulan bila..Jenuh mata saya nak cari.....takpe..Kak Intan punya pasal saya cerita semula pasal saya serba sedikit aje....

Arwah tok aki (Bugis) + Arwah moyang ( Indonesia) 

Nenek a.k.a mak (Bugis + Indonesia) + Arwah tok ayah (India)

Mama (Bugis + Indonesia + India) + Ayah (Cina)

So, bila bersatunya mama dan ayah saya, maka keluarlah kami 7 beradik......4 perempuan dan 3 lelaki.....


Nih lah keluarga saya kak Intan....Yang atas sekali sebelah kiri tuh mama dan adik bongsu saya...Sebelah tuh ayah saya...Yang lain lain tuh adik adik saya....Family 1 Malaysia....

Hope kak Intan puas ati dengan penjelasan saya. Sebab tuh mata saya sepet...huhuhu

26 comments:

  1. nie bkn 1 Malaysia nie..nie dh 1 Asia..hehehe

    BalasPadam
  2. oh...camtu kisah dia...rase nak tanya jugak aritu...tp tak tertanya...

    BalasPadam
  3. patutlah muka cantik..
    kacukan berbagai-bagai (",)

    BalasPadam
  4. hihi ha'a ..kalo kaji kaji balik salasilah keluarge kite pon, bercampur campur ...nasib baik sudahnye keturunan melayu ..kalo tak jenuh jugak nak pikio nak letak keturunan ape kat dalam MYkad ..hihi

    BalasPadam
  5. hehe.. kak intan rajin bertanya.. :) terjawab sudaaa.

    BalasPadam
  6. Dah kacuk macam-macam bangsa ye Mimie tu yg cantik..

    BalasPadam
  7. Salam mimie sayang! hehe..wah terharunya..sanggup buat entry untuk soklan kak intan nih..hehe..akhirnya terjawab sudah..patutla muka mimie mcm cmpuran dari banyak kaum..upernya tudia...hehe..org kata anak2 bijak2 kalau campuran mcm n...Terima kasih mimie ...lega dah tau dah..hehe

    BalasPadam
  8. oo..cmtu..banyak kacuknya tu..patut cantik..:)

    BalasPadam
  9. Wahh...sangat banyak mix.Ni da lebih dari satu malaysia ni.Hehe.Ummi memang cantik. :)

    BalasPadam
  10. besela tu..sy pon slalu jgk diutarakn soklan camtu..haha

    BalasPadam
  11. ni memang kacuk sakan nehh hehe besnye..
    cun2 :D

    BalasPadam
  12. fuhyoooooooo mak akak muda lagi lah. cantik pulak tu. adik beradik akak pun sama. comel lotey smua. fuh fuh.. bangga. seronok kan family satu malaysia. ayah kita arab da!!!!

    BalasPadam
  13. banyak mix ni patutla comey2 semua. ;)

    BalasPadam
  14. x kira warna kulit bangsa atau keturunan kita satu malaysia...huhu...:)

    betul x kak...xp akak memang comel..:)

    BalasPadam
  15. perghhhh, banyaknyaaaaa kacukan kak mimie! macam2 jenis darah yang mengalir. nadia kacukan mak dengan ayah nadia je. :p

    BalasPadam
  16. ooo..gitu kisahnya...ada campuran disitu...comel laa

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.