Khamis, 31 Januari 2013

BERITA TERGEMPAR : Hadiah domain free untuk 2000 blogger bertuah!!!

STICKY NOTE

Assalamualaikum....

Sebelum nih saya punya eksited nak tukar domain dot blogspot dot com ke domain sendiri iaitu dot my....Alhamdulillah setelah melalui proses langkah demi langkah akhirnya domain saya pun dah bertukar menjadi dot my.....

Terus terang saya katakan banyak keistimewaannya bila bertukar ke domain dot my nih...Tak percaya? Kawan kawan boleh terjah blog Innanie Ariffin a.k.a blogger Coklateyes. Nak tahu keistimewaan  domain dot my nih kawan kawan boleh klik kat tajuk Keistimewaan Dot My seperti di bawah yang saya sertakan tuh.

Kat bawah nih saya sertakan tajuk tajuk entry berkaitan yang terdapat dalam blog IA untuk memudahkan korang cari dan faham betul betul.....

Keistimewaan Dot My
Soalan Hantu & Cara Dapatkan Hadiah Hebat Berjumlah RM 300 000 Dari Blog Coklateyes
Perhatian #1 Untuk Penerima Domain Percuma
Perhatian #2 Untuk penerima Domain Percuma
Perhatian #3 Quick Update
Perhatian #4 Kelewatan yang dikesali
Perhatian #5 Berita Gembira! Tutorial Tukar Domain
Perhatian #6 Tukar URL Blog di Nuffnang
Perhatian #7 Tutorial Lengkap Tukar Domain Lengkap Dot My

Dan ada berita gembira untuk kawan kawan yang tak sempat nak dapatkan domain percuma....Sebelum nih, tawaran dibuka kepada 1500 orang blogger yang bertuah kan? Kali nih tawaran nih dibuka lagi untuk 2000 blogger yang bertuah.....

Tak percaya? Korang boleh baca email yang diberikan oleh pihak Asiahost kepada saya semalam.....


Pihak Asiahost berMURAH HATI nak beri lagi 2000 kuota secara PERCUMA kepada warganegara berumur 18 sehingga 45 tahun terutamanya BLOGGER MALAYSIA....See, kawan kawan...PERCUMA okey!!PERCUMA untuk setahun yang pertama...Tahun tahun yang berikutnya korang perlu bayar RM 20.00 SAHAJA!!!


Kalau berminat korang boleh try search dulu sama ada domain pilihan hati korang tuh available ataupun tak....Korang boleh masukkan url baru korang tuh di ruang yang terdapat di sebelah kiri blog saya seperti gambar kat bawah nih....


Contoh : Korang taip nama url baru @ nak kekalkan url lama. Lepas tuh klik button Go...Kalo available korang boleh proceed step seterusnya...

Tak sabar nak dapat domain baru? Klik sini untuk cara cara mendaftar ----> SINI...Sukacita saya nak ingatkan kawan kawan TOLONG!TOLONG!TOLONG! baca betul betul dan teliti penerangan yang diberikan oleh blogger Coklateyes ye....InsyaALLAH, segalanya akan dipermudahkan okey....

Nota kaki* Kawan kawan yang dah daftar tapi tak tahu nak tukar domain tuh macam mana jangan segan silu minta tolong saya. InsyaALLAH saya akan cuba bantu okey (^_^)


48 ulasan:

  1. nieza pun buat entry ni..mintak izin link ke sini..sebab dah ada summary link ^^

    BalasPadam
  2. tahniah kerana dah bertukar ke dot my... ^_^

    BalasPadam
  3. kalau berjaya apply tu kan still xberubah ke blog tu cuma domain.com je berubah isi dalam tu x..kurang faham lew

    BalasPadam
  4. patut pun ramai yang tukar domain sekarang ni...

    BalasPadam
  5. Best juga kan ada domain sendiri ni kan?.. byk keistimewaan nya..:)

    BalasPadam
  6. salam mimie
    menarik sgt2 ..
    dik akak ada msg adik di Fb tau ..
    nanti baca ye ..
    TQ ;)

    BalasPadam
  7. waahhh.. baru perasan, dah ber.my
    tahniah kak :D

    BalasPadam
  8. Menariks..thanks sharing.
    Emmm.....akan difikirkan.hehe

    BalasPadam
  9. best jugak berita ni.. nak join jugaklah...

    BalasPadam
  10. akk try msg kat FB mimie tapi x lepas lak .. x tahu kenapa ..
    sbb ada button like & follow sahaja .. x tahu samaada akk dah friends lom ngan mimie ..

    ps: mimie ada email add , akak email mimie ... ;)

    BalasPadam
  11. wahhhhh, semua dah bertukar ke .MY ye! :)

    BalasPadam
  12. menarik..
    dah bertukar ke .my lah ni ye :)

    BalasPadam
  13. menarik tu. ramai la yg bertukat ke domain nnt yea

    BalasPadam
  14. pernah pakai domain setahun tu pun sbb menang GA..skang dh tak pakai sbb dh kurang aktif berblog..lgpun selama berblog tak nmpk hasil pun.hehe..klu dpt free nak gak!hihi

    BalasPadam
  15. apa beza .my denagn .com? saya pakai .com atas suggestion kawan tapi tak bertanya pula beza dengan .my. kalau boleh share.. tq byk2

    Jatuh hati dengan Shaklee

    BalasPadam
  16. mcm best je.. tapi kak ina mls tukar lg.. hihii

    BalasPadam
  17. cam menarik...tapi makin banyak baca cara nk tukar tu makin pening...hoho

    BalasPadam
  18. mmg menarik tp tak sedia lagi nk tukar..

    BalasPadam
  19. Tahniah Mimie.
    Ummiross ni slow sikit, tak berapa pandai bab2 ni, tau tulis n publish N3 je,hehe..

    BalasPadam
  20. wahh tahniahlah akak sebab dah ke Dot My .. tapi kita baru jer register semalam .. hope dapat ! :( and kita masih samar-2 lagi tntg semua nh ....

    nh Link Kita :
    http://gadiskecik.blogspot.com/2013/01/segmen-dapatkan-domainmy-secara-percuma.html

    BalasPadam
  21. byk blog yg dh tkr domain ni sy xleh buka kt opis ni.. mostly kena block.. maybe ada link dgn FB atau twitter.. klu nk buka pun, wktu rht.. huhu..sedey

    BalasPadam
  22. Wahhh, akak dah ada domain sendiri..tahniah...:)

    BalasPadam
  23. alhamdulillah saya pon dah ber dot my ^^

    BalasPadam
  24. saya dah daftar sebelum ni tapi tak pandai pulak nak tukar.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.