Selasa, 4 Disember 2012

Tetap setia dengan produk nih!!!

Dulukan kulit muka saya teruk tau...Time tuh saya belajar kat UiTM..Tumbuh jerawat besar besar merah merah kat muka...Dahi,pipi,hidung...Kalau jalan tuh confirm tunduk kepala pandang bawah. Tak sanggup nak ngadap tengok muka orang. Kira macam self confident saya masa tuh memang low sangat sangat disebabkan muka yang berjerawat teruk. Macam macam produk jugaklah saya try tapi still tak berubah dan bertambah teruk....

Sehinggalah saya satu hari tuh saya tergerak hati nak try produk nih. Alhamdulillah, berkat kesabaran, akhirnya muka saya takde tumbuh jerawat teruk lagi dah....Kulit muka semakin licin dan bekas bekas jerawat pun beransur hilang....

Produk yang saya maksudkan tuh ialah SAFI BALQIS. Produk nih terbukti berkesan dan tidak mendatangkan kemudaratan kat muka saya. Yang paling penting produk nih disahkan HALAL....


Walaupun saya guna SAFI ada jugak produk dia yang saya tak guna. Saya tak beli krim kecantikan sebab saya guna foundation lain. Tapi sejak akhir akhir nih saya rasa better saya guna produk SAFI aje kan...Dah alang alang.....Bila pakai krim kecantikan nih soft je kulit...Warna kulit pun disamaratakan....


Selain tuh kan, saya guna jugak pencuci untuk bahagian intim wanita tuh....Saya guna yang manjakani tuh...Suka bau dia yang wangi....Memang saya berani guna pencuci intim wanita jenama nih dari dulu tak bernai nak guna produk yang lain....

SAFI pun ada keluarkan produk baru iaitu B.B Cream kan....Saya menag dah pasang hajat nak beli B.B Cream Safi nih...Sebelum nih guna B.B Cream produk lain macam tak berapa sesuai la dengan kulit saya. Hopefully B.B Cream SAFI ok dengan saya. Kawan kawan ada tak yang guna produk SAFI nih? So far ok tak dengan kulit kawan kawan?

37 ulasan:

  1. ok ke kak..saya guna safi yang biasa tu je..
    nak try safi balqis plak la..:)

    BalasPadam
  2. tak pernah lagi pakai produk safi .... munna guna natasya je skrg ni

    BalasPadam
  3. nana pguna safi jgk.hee..memula dulu pakai safi biasa je warna hijau tu.pastu tukar safi rania.skrg safi balqis pulak.hee..

    BalasPadam
  4. toner die ok tak? rasa nk tukar ke safi balqis jgak lah..hehe

    BalasPadam
  5. Teruskan tau...:) pernah guna krim safi ..best..

    BalasPadam
  6. Teruskan tau...:) pernah guna krim safi ..best..

    BalasPadam
  7. erm jaa pernah guna dl pencuci muka yg kaler putuh tu..(pinjam kawan, nk test).. ok.. so jaa bl la, tp tgn ni gatal p ambk yg kaler biru.. last2, berminyak muka... huhu, nk habiskan yg tu dl br nk start buat collection produk safi balqis ni... mcm dlm pic tu..

    BalasPadam
  8. dya gune safi rania gold je..dah masuk thn ke2.bagus tuk kulit yg berjerawat,,lg pn senang nk dapati..

    BalasPadam
  9. Bermakna Mimie sesuai dgn brand ini. Teruskan Mimie bila dah jumpa yg serasi jgn tukar lagi.

    BalasPadam
  10. sy xboleh juga produk lain selain Olay..sedih tul..muka kusam xsampai 1week..takut nak guna lain..tp olay ni xla lngkap..

    BalasPadam
  11. ieyda pun guna safi jgk. tp ys xpakai balqis saya pakai yg biasa2 je...
    lagipun murah je...hihihiih

    BalasPadam
  12. Dulu pkai pelembap dia pastu mcm tak kena..skrg pkai toner gan pencuci dia je sbb bau dia tak kuat..suke... :)

    BalasPadam
  13. saya pun guna produk ni. memang bagus dan berkesan. i really love it. murah pun murah. kenalah dgn student life

    BalasPadam
  14. wahhh memang sesuai la kak gan safi yer..

    BalasPadam
  15. nik penah try gak produk safi tapi tak sesuai ngan kulit muka nik :)

    BalasPadam
  16. yati pun pengguna safi dr tahun 1998 hihi...

    BalasPadam
  17. rasa-rasanya,produk safi ni ok untuk semua jenis kulit ke kak?kawan saya ada pakai,kulit dia pun makin cantik.tapi kulit saya ni jenis sensitif,silap pakai terus rosak muka saya.nak try safi takut pulak.

    BalasPadam
  18. jaa xpenah guna safi... guna fair n lovely jer..hihi.

    BalasPadam
  19. qira tak guna produk ape2 pun heheh sebab kulit qira sensitip

    BalasPadam
  20. kak ina dari zaman belajar sampai sblm kawen mmg guna produk safi tp warna ijau...

    tp kak ina tukar produk lain lps muka kak ina tumbuh jerawat yg teruk sbb alergic dkt tmpat keje... kiranya persekitaran tmpat keje tu xsesuai dgn kulit kak ina yg snsitif... lps tu terus tukar guna produk yg doc suggestkan je..

    BalasPadam
  21. kulit nadia susah nak ngamm kak. sedih kann.

    BalasPadam
  22. hmm.. dulu2 je penah.. entah bila punya dulu lah..

    BalasPadam
  23. sy guna ini juga..tp celup celap..sat guna sat dak..hehee

    BalasPadam
  24. saya guna pencuci muka safi je..campur2.hehe

    BalasPadam
  25. tak sesuai dgn safi balqis perfect 10.

    BalasPadam
  26. kak mimi..bgtau shida set ape jer yg kak pkai shgga kulit jd mcm tu :)

    BalasPadam
  27. akakkkkkk, saya form 3 :D saya ni kulit dah cerah, cuma ada jerawat and parut jerawat huhu. kena pakai satu set ke? apa beza safi rania, safi balqis bagai ni ek ? :o

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.