Selasa, 25 Disember 2012

Tawaran super hebakkk : Semudah ABC....Saya sudah..Anda bila lagi? (^_^)

STICKY POST 

Assalamualaikum….

Saya sangat sangat teruja nak cerita kat kawan kawan hari nih tentang suatu berita yang hebakkk lagi menakjubkan…..Confirm ada antara kawan kawan yang berminat dengan berita yang bakal saya sampaikan nih…..

Kawan kawan teringin tak nak ada domain sendiri? Yelah selama nih kan kita bergantung blogspot [dot com].Ada jugak kawan kawan yang ada domain sendiri iaitu [dot com]..Jadi, apa yang saya nak war warkan pada kawan kawan semua nih mengenai suatu tawaran hebakkkkk yang memang menakjubkan lah….Semudah ABC dan FREE untuk setahun….Macam mana? Okey, saya kan terangkan supaya kawan kawan faham….

Dah tentu kawan kawan nak domain sendiri untuk blog kesayangan kan? So, apa kata join saya daftar untuk dapatkan domain sendiri…Tapi bukan [dot com] ye tetapi [dot my]…..

Kenapa [dot my] bukan [dot com]?

Macam yang saya beritahu tadi, untuk pendaftaran nih semudah ABC dan FREE….Kalau [dot com] saya sendiri tak pasti berapa bayaran yang dikenakan tetapi [dot my] nih FREE untuk setahun yang berjumlah RM200.00 dan tahun berikutnya kawan kawan perlu bayar RM20.00 sahaja…..Tak percaya? Kawan kawan boleh tengok tawaran tuh kat SINI 

Yang paling best, kawan kawan boleh tukar url blog kepada yang baru tetapi tidak memberi kesan kepada followers dan stats blog….Macam saya sendiri, saya dah tukar url blog dari coratcoretpinkummi.blogspot.com ke mimiepinkummi.my. Tapi mungkin kawan kawan akan tengok url blog saya masih yang sama kan? Sebenarnya proses pertukaran domain nih berlaku dalam tempoh 24-48jam waktu bekerja dimana kita akan menerima beberapa email sebelum mengaktifkan url yang baru…So, kena tunggulah kan. Saya baru mendaftar semalam….hehehe…

Bila followers kawan kawan klik url blog yang baru terus akan ke blog tanpa sebarang masalah. Contohnya macam nih…dulu saya tukar url blog yang lama ke url blog yang baru tetapi mendatangkan kesan yang negatif di mana followers saya tak dapat masuk blog saya sebab sudah tukar ke url blog yang baru….Tetapi kalau kawan kawan tukar url blog ke [dot my] masalah yang tadi tak berlaku….Kalau kawan kawan klik url blog baru saya  mimiepinkummi.my , kawan kawan boleh masuk blog saya terus tanpa sebarang masalah….Nampak tak perbezaan tuh?

Mungkin ada yang tertanya kenapa belakang url blog kita tuh [dot my] kan? Nak tahu lebih lanjut, kawan kawan boleh terjah blog http://coklateyes.com  atau klik link nih à http://www.coklateyes.com/2012/12/soalan-hantu-cara-dapatkan-hadiah-hebat.html       
                        
Kawan kawan akan dibawa terus ke entry yang penuh dengan kejutan dari blogger coklateyes. Kat blog coklateyes nih semuanya ada diterangkan satu persatu tawaran yang super hebakkk dan murah nih….Apa itu domain,hosting etc, apa kelebihan bertukar ke [dot my], kenapa kita perlu bertukar ke [dot my] dan pelbagai persoalan semuanya terjawab di blog coklateyes.

Cara nak mendaftar pun ada diterangkan langkah satu persatu di blog coklateyes….Yang penting kawan kawan kena ikut langkah demi langkah yang diterangkan, insyaALLAH senang aje nak ikut arahan yang diberikan. Sebelum tuh kawan kawan kenalah follow blog dan like fanpage blog coklateyes dan Temin.fm seperti yang diminta oleh IA ye..Sebab tuh saya cakap semudah ABC…Senang jer nak daftar dan kawan kawan tak perlu bayar apa apa yuran ke cukai ke dan sewaktunya dengannya selama setahun…Dan hanya perlu bayar RM 20.00 untuk tahun tahun yang berikutnya…See, murahkan….

Ops!!! Sebelum terlupa pendaftaran nih terhad untuk 1500 orang SAHAJA dan tawaran hebakkkk nih akan berlangsung sehingga 25 Disember 2012….   Kalau lambat, sorry to say ye.....Tempat terhad sangat sangat ye sayang sayangku sekalian....

Jangan tunggu lama lama tau! Peluang hebakkk nih jangan dilepaskan…Saya sendiri pun boleh terjebak dengan tawaran nih apatah lagi kawan kawan kesayangan saya nih kan….  So apa tunggu lagi? Mari serbu ramai ramai blog coklateyes….

64 ulasan:

  1. kak cukup seriau nak cuba benda baru walau semudah ABC sebab kak ni buta IT, huhu...takut ilang, naya...

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  3. tawaran yg hebat! pasti ramai yg berminat dgn tawaran ini..

    BalasPadam
  4. menarikknya.. free pulak tu.. macam nak macam tak.. emm nanti di pikir2kan..hee

    BalasPadam
  5. menarik...mimie buat dulu ye,tgk camne... klu ok bley follow...

    BalasPadam
  6. menarik..tapi mcm takut jer nk tukar...huhu

    BalasPadam
  7. WAHHHHHA, BESTNYAAA. TAPI KILA DAH BUAT ,COM PUNYA :(

    BalasPadam
  8. bestnyaaaa, tak sabar nak tengok kak mimi punya dot my :)

    BalasPadam
  9. MMG HEBAT TAWARAN NI,BUI PUN ADA DGR P LOM TERBUKAK HATI LAGILAH NK TUKAR DOMAIN..

    BalasPadam
  10. gud lck mimie... dah berhijrah ye..

    tp rasanya lya akn kekal dgn blospot smpai bila2.. sbb klo gna domain..buatnyer lya jtuh sakit teruk atau dipanggil Ilahi.. n x terbayar... tkut terkubur lak blog... xdelah kenangan buat ank kesayangan lya.. eyh..ke domain ni kekal seumur hidup ye??? lya pon xreti semua ni..

    BalasPadam
  11. untuk dot com mcm shida rm35/year ade juga rm30 kak ikut syrikat mna yg dia mnggunakn khidmat..tahniah kak dah tkar .my :)

    BalasPadam
  12. untuk dot com mcm shida rm35/year ade juga rm30 kak ikut syrikat mna yg dia mnggunakn khidmat..tahniah kak dah tkar .my :)

    BalasPadam
  13. nak gak sebenarnya tpi xberani. kena kaji2 dulu bayar tiap2 tahun kat atm mana ek

    BalasPadam
  14. saya still student. nak bayar benda tuh pun makbvapak bising. hihi tunggu dah kerja baru taruk dot com sendiri. hihi

    BalasPadam
  15. dah tukar dot my ye? akak still dgn dot com.

    BalasPadam
  16. wah hebat tawaran ni....mesti ramai yg berminat punya :-)

    BalasPadam
  17. Berdotmy sendiri la lepas ni ye..

    Tengah dalam perancangan dan masih memikir... :D

    BalasPadam
  18. nampak best tp mcm blog saya yg xde org jengah rasa mls plak nk buat..hehe..

    btw, mimi, kita sebaya ler... tahun 84 jugak..

    BalasPadam
  19. kalau free selamanya teringin gak :p

    BalasPadam
  20. Xterfikir lagi nak tuko ke domain lain selain blogspot

    BalasPadam
  21. erm, menarik..tp sy baru lagi dalam dunia ni, so biar la dulu..

    *akk sy dah click en.nuff akak ye*
    tQ kak tlng click2 utk sy.. ^_^

    BalasPadam
  22. nory pon tgh menunggu email seterusnyer ni....hehehe

    BalasPadam
  23. macam nak join ..tapi bile melihatkan pada blog kite yang kerdil tu, huhu, kite lupekan je laaa hasrat tu ..sad

    BalasPadam
  24. wahhh...rasa mcm nak. tapi takuttt..bab bayar2 ni tak pandai. kalau tak terbyar a.k.a lupa ke, blog kita terkubur begitu saje ke? err..nk kena google dulu ni..sbb best. :P
    tq PU..

    p/s: tq sbb inform malware tu..sy dah buang dah.. :)

    BalasPadam
  25. menarik dan tertarik..nak buat la nanti..harap2 sempat lg

    BalasPadam
  26. terujanya dengan cerita ni.
    tapi nanti dulu la..
    belum masanya lagi untuk CF tukar domain :)

    BalasPadam
  27. menarik tp tak per la...tak berani nak try test..hihi

    BalasPadam
  28. menarik free lak tu.. akan di fikirkan nanti

    BalasPadam
  29. Menarik2.Tapi bile dah tuka ni kena commit.InsyaAllah sempat lg nk cuba ni. :)

    BalasPadam
  30. Menarik tp xpasti kt opis hanya bleh bukak blogspotje..yg .com tp xpasti .my bleh bukak ke dok

    BalasPadam
  31. tak sabar nak tengok blog kak mimie berdottt MY ;))

    BalasPadam
  32. menarik je entry ni.. tapi kak ina xready lagi lbh lebih guna blogspot :-)

    BalasPadam
  33. rasanya dah tiba untuk upgrade ker dot com :) nampak lebih official sikit

    BalasPadam
  34. mnarik ni..best kn ade domain sndr..

    BalasPadam
  35. kenapa orang klik url akak kat bloglist diaorang tapi tak direct ke url baru ye??penat akak dok tinggal komen kat diaorang suruh update url akak kat bloglist.rasa nyesal lak tukar ke .my nih

    BalasPadam
  36. 1500 jerk..uhuhu...nak buatlah.. Tq sharing :D

    BalasPadam
  37. salam singgah....

    bab gini tak pandai sangat..kena tgk dgn teliti kebaikannya dulu....

    perkongsiaan yg berguna, tq...

    BalasPadam
  38. wahh...bagus...tapi takut nk tukar sbb x reti sangat...lagipun kita blogger kerdil jer....follower pun x sampai 500....maybe 1 day akan tukar jika smpai masa...

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.