Isnin, 10 Disember 2012

Satu Aina punya satu lagi Auni punya (^_^)


Sabtu baru baru nih saya tiga beradik ( saya, adik no.2 [Dian] dan no.3 [Cuya]) , Aina dan Auni jalan jalan kat Bandar PD…Dorang ajak saya pergi kedai Mr.DIY…Ntah apa yang dorang nak beli saya tak pasti lah. Apa yang pasti dua orang adik saya nih memang suka pergi Mr. DIY…

Saya tunggu kat luar kedai Mr.DIY sebab Auni tidur. So, dorang jelah yang masuk. Aina pun ikut sekali. Tunggu punya tunggu, punyalah lama saya duduk kat luar. So, saya buat keputusan masuk Mr. DIY. Saya nih kalau lama lama sangat memang terbang semua kesabaran. Saya hairan jugaklah apa yang lama sangat dorang kat dalam kedai tuh kan. Rupa rupanya dorang lama sebab jadi rambang mata. Aduhlah adik adik saya nih sabar ajelah kan…
Aina pulak saya tengok, punyalah bagus dia pergi susun kotak kotak flash card dari satu tempat ke satu tempat yang kosong. Bila dia dah susun tinggi tinggi dia jerit “Yeayyy…” sambil ketawa….Lantaklah lah kan budak budak…
Lepas tuh, adik saya yang no.3 belanja Aina dan Auni something. Awal awal saya dah pesan belikan dorang something yang tak boleh koyak or buang dan yang paling mesti berkaitan dengan education lah kan…

So, akhirnya adik saya Cuya belikan Aina dan Auni writing & drawing block. Aina kaler biru, Auni kaler pink….


Sampai aje rumah, bukan main seronok Aina dan Auni main conteng conteng dan tulis tulis kat board tuh .Sampaikan board tuh pun dah bertukar tuan.   Sepatutnya Aina kaler biru, Auni kaler pink tapi dekat rumah Auni ambik kaler biru, Aina ambik kaler pink….Apa apa ajelah kan, janji benda yang sama. Apa yang pasti, saya tak perlu risau Aina dan Auni conteng dinding rumah lagi…Sebab pen board nih takde dakwat, bila conteng conteng kat board tuh akan keluar dakwat hitam seolah olah serbuk besi tapi saya tak tahu lah betul ke tak tuh serbuk besi….

Terima kasih ye Cuya belikan anak anak buah kamu board nih….Ada rezeki belanjalah lagi ye…Huhuhu…Merasalah anak anak saya maklang dorang belanja…Duit gaji pertama dia kerja gov….Saya pun ada beli something kat Mr.DIY nih tapi saya pinjam duit adik saya Cuya…Nanti saya bayar balik. Walaupun murah, tetap kena bayarkan….Apa saya beli tuh, nanti saya update kat next entry ye…

18 ulasan:

  1. whiteboard yg boleh pdm2 nie, sy pun suka..kalo nak ajar anak buah senang sgt...lps conteng2..tarik je picu tue padam...

    BalasPadam
  2. budak2 ramai suka ni kan. boleh conteng dan padam balik..hehe

    BalasPadam
  3. bagus la beli yang tu..boleh belajar menulis (",) anak saya pon dah ada

    BalasPadam
  4. jijah pon suka borong kat MR DIY tu macam2 barang keperluan rumah ada..sesuai untuk yg baru nak bina rumahtangga..hehe

    comey benda tu..

    BalasPadam
  5. ala.comelnya.tetiba terasa nak ada anak plak.eh?haha.

    BalasPadam
  6. conteng dan padam ok tu...boleh gak utk belajar menulis n melukis kan

    BalasPadam
  7. anak2 pun ada. tp satu tu dah lunyai sbb kena air.

    BalasPadam
  8. untung sbnarnye jd budak2 hehe..kak tempat saya ade mr.diy tu hehee..nk g juga lah :)

    BalasPadam
  9. untung sbnarnye jd budak2 hehe..kak tempat saya ade mr.diy tu hehee..nk g juga lah :)

    BalasPadam
  10. wahh, ihihi, selamat dinding meja kerusi ummi. hihi .

    BalasPadam
  11. adik akak belikan utk diorg ea..best2x..untg ad mak cik ni..leh mtk..hihihi :p

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.