Khamis, 27 Disember 2012

Macam mana dengan appointment semalam?

Assalamualaikum....

Terima kasih kepada kawan kawan yang bertanya tentang appointment saya semalam....Dan ada jugak yang berteka teki sama ada saya "berisi" atau tidak...hehehe...Macam macam spekulasi yang timbul...

Sebenarnya, semalam saya pergi appointment kat klinik untuk ambil pil perancang keluarga...Bukan appointment sebab saya "berisi" ye...Belum rezeki saya lagi. Lagipun saya dah target tahun 2014 nanti baru saya nak pregnant.

Dan hasil appointment semalam, amat amat memeranjatkan saya. Rasa tension sangat sangat. Alhamdulillah tekanan darah saya stabil. Cuma saya terperanjat sebab berat saya dah naik. Naik sekilo wei...Dulu maintain aje 60kg...Sekarang berat saya dah 65.9kg...Hadoii...terus jadi tension saya. Tujuan asal nak ambil pil perancang aje sekali bila timbul berat badan nih saya jadi tak tentu arah....Sekarang nih nak cari solutions nak turunkan berat badan nih lah...

Nota kaki* Takkan sebab makan pil perancang nih berat badan saya naik kot...huwaaa....

20 ulasan:

  1. dl saya makan pil perancang juga,..mmg berat akan naik..sekarang saya rancang sendiri jer..

    BalasPadam
  2. sebarang jenis perancang sama ada pil,suntikan atau implan mmg akan effect menggemokkan bdn. IUD tak sure

    BalasPadam
  3. stress kan kak bila tengok berat kita naik...

    BalasPadam
  4. akak, ieyda xpenah ambik pil perancang sebab takut berat naik mcm akak nie. dahalah berat ieyda memang terlebih berat, nnti kalau makan lebih2 berat lak.hihihii

    ieyda rancang sendiri - auw malunya cakap...

    BalasPadam
  5. kdg2 pil perancang memang buat badan naik la kak.. nak2 yg jenis pil tu...

    BalasPadam
  6. ye la....pernah dgr jugak org cakp kalu makan pil perancang badan akan naik...xpe pas ni leh diet sakan la..kasi maintain semula berat tuh

    BalasPadam
  7. kakak nik pun makan pil perancang.mmg berat badan naik.

    tapi kawen nik dia guna suntikan. untuk rancang keluarga mmg berkesan dan badan pun tak naik.

    BalasPadam
  8. Ramai orang cakap mcm tu sbb tu nieza tak makan..skarang ni fully bfeed..org kate takdela lekat..tp tak taula..sampai skarang x dtg2 lagi..camnoo

    BalasPadam
  9. berat ana pn naik mendadak kak..tp ana tak makan pil

    BalasPadam
  10. mmg dear..kdg2 pil perancang buat badan kita naik..saya pun rancang sendiri je..

    BalasPadam
  11. entah yg shid dgr mmg ade efek kan kak mkn ubat tu..

    BalasPadam
  12. pernah mkn pil perancang sekali je. lepas tu tak mkn lagi dah. cucuk pun dah berhenti lama dah.

    BalasPadam
  13. Assalam .tmpang tnya mcm mne yea nk naikkan berat badan ?pil prncang utk org yg dh b'khwin right .kalo sy blom khwin nk wt cmner nih nk naikkan berat bdan ,kurus sgt .tension

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.