Selasa, 4 Disember 2012

Kemalangan kecil di office!!!

Maaf lambat update entry seterusnya yang patut saya up seperti yang saya listkan semalam. Sebentar tadi jadi sesuatu 'kemalangan' kecil pada saya selepas makan dengan kawan kawan....

Masa makan kitorang bergurau dan ketawa...Happy kan bila duduk dengan kawan kawan sekali sekala macam tuh...

Masa kejadian, saya berdiri di pintu pantry office. Mungkin silap langkah atau gerak, kepala lutut kaki kiri saya lari dari kedudukan asal dan saya terus jatuh. Kawan kawan ingat saya pengsan. Tapi sebenarnya saya menahan sakit sambil pegang lutut....Kawan saya nak tolong saya tak bagi sebab saya nak alihkan semula lutut saya ke tempat asal. Ada seorang officemate nih memang dia cakap dia nampak kepala lutut saya lari....

Sekarang nih, saya tak boleh pijak kaki ke lantai sebab sakit. Saya tak tahu la nak balik macam mana nih....Dah bagi tahu incik hubby pasal nih...Dia pun terkejut. Sebab saya tak pernah cerita hal nih dengan sesiapa pun termasuk family saya.

Macam mana lutut saya boleh lari dari kedudukan asal? Sebenarnya semuanya berlaku masa saya sekolah tingkatan 5 dulu. Saya nak turun dari motor, saya (membonceng kat belakang) terus terjatuh. Masa jatuh tuh, lutut kiri saya terus lari dari kedudukan asal.

So, anytime benda nih akan jadi kat saya. Nih kali ketiga saya kena sejak dari tingkatan lima hingga sekarang....Sakit memang sakit....Kawan kawan suruh saya pergi hospital scan lutut saya nih....Yang mana saya lambat terjah dan balas jejak kawan kawan, saya mohon maaf. Saya akan jejak bila dah sembuh. Saya sendiri tak sangka 'kemalangan' nih berlaku. Doakan saya cepat sembuh...

45 ulasan:

  1. moga semua selamat ye....sue td G opis...sekali kemas2 jumpe kad raya dr PU...TQ sesangat ye...

    BalasPadam
  2. la..cepat2 g cek eh kak..
    hope cpt sembuh..:)

    BalasPadam
  3. Ya Allah..kak intan tahu sakit ya amat tuh…g scan ok,..risau la pulak dengar macam ni…cepat2 sembuh ye dear

    BalasPadam
  4. eh..blh gitu ke kak..tetibe je jd?better dptkn nasihat doctor nnt ea kak...

    BalasPadam
  5. sy pernah jd mcm nie jgk, tempurung lutut lari dr tmpt asal...ya allah sakitnya, kena masa masuk tandas, gara2 pakai heel..serik lps tue, skrg nie memg berhati2, kalo bersukan make sure pakai grip utk grip lutut tue..takut lari ag..dh kena dua kali, tp xpegi scan pun...urut ja, tok tue kata tempurung tu dh berada di kedudukan asal..kena lbh kurg 3 tahun lps

    BalasPadam
  6. ouuchh bunyi sangat menyakitkan.. semga cepat sembuh yer..

    BalasPadam
  7. aduh kakak. ngeri eden dengar ni haaa!! sakit woooi... kak g check lah!

    BalasPadam
  8. Ya Allah kak....sakitnyer...rasa seriau la..better akak g check la...

    BalasPadam
  9. bahaya tu kak... jangan lupa g xray k..moga cepat sembuh yer..

    BalasPadam
  10. Alah kesiannye. Tak sangka leh jadik camtu kan. Agaknye en hubby saya pun mengalami masalah yg sama sebab lutut dia pun sentiasa sakit.

    Apa apa pun hati hati ye.

    BalasPadam
  11. pi la klinik dulu.bahaya tu. update entry lain kali pun blh

    BalasPadam
  12. Bersabar .Setiap yg berlaku ada hikmahnya

    http://mohdzul97.blogspot.com/2012/12/darjat-pemberi-maaf.html

    BalasPadam
  13. alamak kak...akak nak balik mcm mn...mesti sakit kan..semoga cepat sembuh...done maxis

    BalasPadam
  14. kesiannya kak mimie.kena gi check kat hospital ni.bahayalah akak.semoga akak cepat sembuh!

    BalasPadam
  15. ala..bahaya nya... pastu camana ni? x try gi berurut ke dear?

    BalasPadam
  16. maybe terseliuh urat kot..apa2 pon better pergi check dulu..takut terjadi apa2 lak..cam abg lya aritu..igtkn seliuh rupanya ligamen dia koyakk... mmg kna operate la.. apa2 pon moga awk cpt sembuh ye..

    BalasPadam
  17. kemalangan nampak kecil tetapi kdg2 kesannya berpanjangan. kak pernah terpelecok di kantin sekolah, tak sampai 2 jam tak boleh jalan. p x-ray, tisu kat buku lali koyak.bertongkat 2 minggu ke sekolah...

    BalasPadam
  18. PU mcm qira, tapi qira bukan lutut tapi dekat buku lali, mmg kalau slah langkah, mmg lari. tak boleh pijak lantai jgn cakaplah sakitnye mcm mane, bise sesangat . .

    Semoga lutut Pu cepat sembuh yer . .

    BalasPadam
  19. seriau plak dgr lutut2 lari ni... mesti sakit amat kan... hubby kak ina pun sama cam mimie gak.. kak ina pnh tgk sekali lutut dia lari... adehhhhh

    BalasPadam
  20. ya allah, ngilu pulak nadia rasa kak. eeeeeee. semoga akak cepat sembuh.

    BalasPadam
  21. baca pun dah terasa ngilu kat lutut.. org yg merasanya apa tah lagi kan..

    moga2 cepat2 sembuh ei

    BalasPadam
  22. tiba2 ja ek kepala lutut jadi cmtu ? xbg hint mcm kejang2 ka..

    bahaya gak kan.. kalau bawa moto or kereta cmna..

    kena berhati2 tau

    BalasPadam
  23. elok-elok akak..
    takut pulak bila baca entry niee..
    Semoga lutut akak okay..
    Aminnn.. :(

    BalasPadam
  24. ni bukan kemalangan kecik nih, dh kire kemalangan serius nih dik... pg jumpa doc lah dik, jgn amik mudah... bahaya

    BalasPadam
  25. Ngerinya akak baca entri PU ni. Sakitnya.. Akak rasa lebih baik PU buat pemeriksaan di hospital. Bimbang lebih memudaratkan tika PU dah berusia nanti(mintak dijauhkan) Adik lelaki akak dah buat pembedahan di lutut baru2 ni sebab alami masalah yang sama macam PU. Mula2 dia tak ambik kisah tapi makin umur meningkat benda tu kerap terjadi.
    MOga PU cepat sembuh..

    BalasPadam
  26. mesti sakit tu kan kalau mcm tu..bah,semoga cepat sembuh..:)

    BalasPadam
  27. Ouch! Sakit tu..pergi betulkan..kat tukang urut ke...

    Salam kenal..singgah dari entry kene kutuk tu..hehehe..nieza follow

    BalasPadam
  28. Salam PU...K.atie doakn semoga cepat sembuh ya.Jgn lupa buat rawatan kat klinik/hospital ya....jg diri.

    BalasPadam
  29. TAkziah ye
    .smoga cpt sembuh. mmg tul kena g spital tu..kot leh betulkan balik n dah tak jadi lg pasni

    BalasPadam
  30. laa.... ni kena jaga2 tak boleh nak lasak sangat, kalau lutut dah cedera susah la sikit kan.. semoga cepat sembuh ye

    BalasPadam
  31. seramnya kak..apa pun, cepat sembuh ye kak...

    BalasPadam
  32. seramnya kak..apa pun, cepat sembuh ye kak...

    BalasPadam
  33. kalau scan pun susah nak detect kecuali ada scan masa jatuh dulu. anak buah akak mcm tu la. doc kata tak blh nak ckp sbb takde hasil scan ms jatuh. tp kalau lutut tu lari mst blh kejar kan? hehehe... get well soon ye dear. mmg sakit. akak yg sakit pergelangan tgn ni pun rasa nak patah je tiap kali jadi sakitnya.

    BalasPadam
  34. yallah kak moga cepat sembuh ye kak huhuhu^^ bahayanya cmni..

    BalasPadam
  35. I pay a visit еach daу some ωeb рages and wеbsiteѕ to read articles,
    but this weblog presentѕ qualіty bаsed сontent.


    Fеel frеe to suгf tο my page :: payday loans

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.