Khamis, 6 Disember 2012

Bila incik hubby mula bersuara.....T_T

Rentetan kisah kaki saya yang sakit, saya inform incik hubby saya tak boleh nak drive sebab kaki dah sakit. So, incik hubby suruh saya tunggu kat office, nanti dia datang...Terpaksalah saya tunggu incik hubby sampai sebab kem dia kat Sg. Besi...Kena tunggu sejam jugaklah kan...

Masa sampai tuh, muka dia memang masam...Lepas tuh, kebetulan officemate saya tak balik lagi, dia pun bebellah kat officemate saya...Kecik hati jugakkan tapi saya faham mungkin dia risau sebab dia sendiri tak pernah tengok saya keadaan macam nih...

Lepas tuh dalam kereta, dia tanya macam macam lah. Macam mana boleh jadi? Saya buat apa? Berlari ke?Saya pun cerita perkara sebenar....Lepas tuh, dia diam...Tetiba je saya nampak dia pandang kaki saya lepas tuh dia bantai gelak.....(Apahal laki aku nih kan tadi serius lepas tuh gelak pulak....) --> bermonolog...

Sampai kat rumah, incik hubby bagitahulah kalau kes macam saya nih memang kena potong bahagian lutut lepas tuh, pasang skru dan kena ikat supaya kedudukan lutut tuh tak lari lagi...

Incik hubby : Nanti doktor potong sini (sambil tunjuk cara potong tuh kat lutut dia)
Saya : (Tengok incik hubby dengan muka takut dan ngeri) 
Incik hubby : Lepas tuh, doktor pasang skru sini, kat sini dan sini..Lepas tuh, dia ikat kiri kanan bagi lutut nih tak gerak...
Saya : Yeke?
Incik hubby : Ye....
Saya : (Buat muka tak puas hati)
Incik Hubby : Nak abang bawak pergi hospital tak? Nanti dia potong lutut ayang tuh...
Saya : Tak nak...
Incik Hubby : Tak pun "welding" jer terus...Habis cerita....(Ketawa)
Saya : (Nak marah tapi tak jadi terus ketawa sekali)

Bayangkanlah saya tengah menahan sakit tuh dia boleh buat lawak.....Saya nih kadang kadang confuse dengan incik hubby tau. Mula mula tengok muka serius je macam nak makan orang lepas tuh dalam sekelip mata dia boleh buat lawak....Aish...sabar jelah

Nota kaki* Semalam saya jumpa mak a.k.a nenek saya nak urut lutut nih.....Masa mak tengah urut lutut saya, saya nampak incik hubby pergi dapur. Sekali dia datanga bawak anak lesung hulurkan kat mak. Saya tanya nak buat apa...Dia jawab "Tuh ketuk lutut bagi cepat elok" T_T Sangat kecik hati di situ..huhuhu

26 ulasan:

  1. alahai..so funny..sian kat akk kan..ada pula hubby suh ketuk dengan anak lesung..

    sian akk..yela, bnda nak jadi kan..

    *untung la dapat hsbnd cmtu..wlpun kita sakit, dia boleh buat kita ketawa wlpun kita tak suka kan..drpd dia muncung sedepa, kita nanti lg stress kan.. :)

    moga akk cpat baik.. :)

    BalasPadam
  2. hehehhe.. nisah pon turut ketawa jgk!!
    garang2 inchi hubby kan, pasti ada comelnye :)

    BalasPadam
  3. kak, baca cerita akak tiba2 buat nadia teringat kisah nadia. tahun lepas nadia patah kaki kak. kena operate masuk skru dua batang untuk ganti buku lali yang remuk. dan skru tu kekal dengan nadia sampai bila-bila. akak jangan risau eh. akak kena kuat ok. ;)))

    BalasPadam
  4. husband akak kan sama dgn husband wani jg selalu buat lawak time org sakit...hr tu wani sakit gigi dia siap buat lawak n saja buat2 gempar psl sakit gigi haha

    BalasPadam
  5. alahai....xpela..yg penting nnt jg leklok.byk lg nk kena bt kan :) sabar ye kak..dugaan..

    BalasPadam
  6. aiyo,sempat plak beliau buat lawak ek dalam akak tengah2 sakit tu..layan kan jelah..hihi...nape x g hospital untuk betulkan tempurung lutut akak tu?kalau bairkan x melarat ke?

    BalasPadam
  7. hihi..suka bergurau suami akak ye..sabo je la..:)

    BalasPadam
  8. Hehee, gurauan suami isteri kak, mencetus bahagia :D

    BalasPadam
  9. halamak..husband cuba ceriakan keadaan je tu. takpe..jgn kecik2 ati, x best.sabarlah wahai hati.. ;)

    BalasPadam
  10. akak.saya rasalah kan,maybe suami akak taknak bagi akak susah hati kot.dia nak buat akak rasa happy je.sweet!

    BalasPadam
  11. sabar jea lah. tgk saki2 boleh buat lawak tu

    niat suami nak hiburkan isteri tu..hehe

    BalasPadam
  12. sweet lah kak.. sekali sekala gitu kan manis n bahagia :)

    BalasPadam
  13. adoi.. bleh plak dia buat lawa. daripda ambik lesung baik ambik hammer.. :P lawak juga

    betul ke pembedahan tu.huhu utut pun bleh hilang kan

    BalasPadam
  14. hehe, sweetnya.. sedih tp seronok..

    BalasPadam
  15. heheeh dia mrh or bebel tu tanda syg... mungkin dia risau tp takmo nk tunjuk...

    BalasPadam
  16. husband akak risau tgk keadaan akak tu tp die sja buat2 lawak..semoga cpat sembuh

    BalasPadam
  17. hamboii siap bawa lesung batu lagi, best lah laki ummi ni, [pandai buat awak. macam nobel gitu, hihi

    BalasPadam
  18. dia nk riangkn hati akak yg tgh sakit kerana lutut tu hehee..so sweet :)

    BalasPadam
  19. dia nk riangkn hati akak yg tgh sakit kerana lutut tu hehee..so sweet :)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.