Rabu, 26 Disember 2012

Adik nak kahwin saya yang busy bee!!!!

Huhuhu.....Sebelum nih jadi pengantin tidak busy mana pun nak uruskan majlis sendiri kan...Semuanya serah kat orang tua. uruskan sikit sikit aje...Bila adik dah nak kahwin amek ko...Busy bukan main lagi...Yelah kan, dah nama pun kakak sulung memang wajib lah saya kena membusykan diri kan...

Apa apa urusan pun adik saya mesti mintak tolong saya. So far, setakat nih semua berjalan dengan lancar. Baju pengantin dan hantaran pun dah siap booking. Kameraman pun dah booking...(officemate sayalah orangnya...huhuhu)..Lepas nih, saya kena usha tempat nka buat kad kahwin pulak. Design kad kahwin dah ada dekat saya. Nak buat ala ala sijil gitu kad kahwin adik saya nih. Taste bukan main lagi ko ye...hahaha...

Lepas tuh, nak kena contact somebody yang dikategorikan sebagai saudara jugak untuk urusan pelamin si bakal pengantin...Nak kaler ungu (ala ala pembalut cokolat cadbury) + soft pink...Mengada ngada betul ko nih lah kan...Ambik kaler feveret aku plak..hahaha..Ada kedengkian di situ....Banyak betul urusan saya nih ha...Lepas nih tak tahu apa pulak tugas saya....Walaupun majlis bulan 3 tapi sekejap aje kan...


Sangat jeles ok tengok baju pengantin yang dia pilih....Tema dia kaler biru turqoise....So, bila dah nampak baju nih apa lagi dia rembat lah kan....Nak nak baju nih masih fresh dan terhangat lagi. Kira dia orang pertama yang akan rasmi baju nih tau...Nyampes aku..hahaha...Saya dengki lahi!!!

Dah dia nak melaram sakan, saya pun nak jugak ok..Dah jumpa pun design yang berkenan di hati lepas tengok Heliza Helmi pakai baju tuh..Tinggal nak cari kain kaler biru turqoise dan kaler pink....Ingat pengantin aje ke nak vogue? Akak pengantin pun  nak jugak tau!!!

Nota kaki* Confirm lepas nih entry saya banyak pasal persiapan kahwin...Macam saya pulak nak kahwin...Erk...boleh ke saya nak kahwin lagi?hahahaha....Gilos apo ko nih mimie?

16 ulasan:

  1. kak mimie boleh tempah utk anniversary..huhu

    BalasPadam
  2. mmg cntikla bju cmni..hihi..takpe.. ok pe..leh bc..

    BalasPadam
  3. hehehehe...sama jer kita...saya pun tengah bz gak nak uruskan wedding adik bulan 3 nie...

    betul tu...x kan pengantin jer nak melaram...kakak pengantin pun nak juga...hehehe...

    BalasPadam
  4. biasala tu mimie...nak pulak adik sendiri ofkos la kita pun nak bagi yang terbaik utk dia...

    BalasPadam
  5. same laa cm cheqkaq..gara2 adik nk kawen kite lak yg sibuk bgai nak rak..telefon berdering dekat 20 kali sehari dr "bakal pengantin"..arahan itu dan ini,,fenin fenin fenin

    BalasPadam
  6. terasa seronoknya buat preparation majlis kawen tu. izan dah takde sapa yg nak kawen sbb bongsu.

    lepas ni tunggu turn anak2 kakak pulak bernikah. lepas sorang...sorang majlisnya.

    BalasPadam
  7. bestnyer. suka gak tgk org buat persiapan kwen ni
    adik nik bila la nak nikah..hehe

    BalasPadam
  8. waa..bestnya..hihihi.. pasni klau akk kongsi cite bab2 kawin, boleh la sy tumpang bca mna2 yng boleh dishare kan.. mngkin lpas tu turn saya pula..hehe..

    *akk sy dah click2 tau.. :)

    BalasPadam
  9. boleh tak lepas ni buat trend aniversary je naik pelamin dengan pakai baju [pengantin..hahahaha

    BalasPadam
  10. wah cantiknya!!! kak ina pun kdg2 jeles tgk org skrg time tunang ada pelamin bagai.... sampai rs nk ajak hubby tunang lg sekali... hahaa

    BalasPadam
  11. heheee..amboi kak hehee..ner leh kawen dua hahaa :P

    hope semua psiapan nnt bjln dgn lncar amin :)

    BalasPadam
  12. tak apa2... kakak dia pun boleg bervogue2 jugak.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.