Rabu, 14 November 2012

Tomyam Ayam menu hari Sabtu lepas (^-^)..Permintaan incik hubby tersayang

Sabtu lepas, incik hubby balik. Minggu nih dia tak boleh balik sebab dah start pusing pusing bawak 3 tan kat Terengganu, pahang, Johor, Melaka, NS, Selangor dan KL...Gila kentang incik hubby saya nih berjalan sakan....

So, bila dia dah kat rumah, saya akan start masak nasi dan lauk bagai. Kalau dia takde, saya makan roti je dah kenyang. Tapi bila anak anak nih jenis makan kuat macam abi diorang, kena lah spend extra foods kan sebab takkan dia nak ikut ummi dia yang makan roti aje kan....Seperti biasalah, kalau incik hubby ada saya akan masak as his requested la..Memang sejak dulu lagi kalau saya nak masak, saya akan tanya dia nak makan lauk apa. Jadi, dia mintak saya masakkan Tomyam. Saya ok aje kalau bahan bahan ada....


Cuma tomyam saya nih takde daun limau purut dan sayur kobis bunga sebab takde. Tapi rasa tomyam tetap ada juga.....Yang penting sedap kan....Rasanya resipi Tomyam nih lah yang paling senang nak buat....

23 ulasan:

  1. Kalau makan ngan bihun lg sedap...terliur sudah..

    BalasPadam
  2. sedapnya tomyam..pembuka selera nih..hehe..

    BalasPadam
  3. salam PU...tomyam klu mkn ngna nasi panas2 mmg syok!
    Untung ada Wife yg sedia msk apa juga permintaan suami..:)

    BalasPadam
  4. mengancam nmpak tomyam tu...tmbah2 tengah lapo ni...hihi...

    BalasPadam
  5. Biasa kalau masak memang ikut selera yg nak makan bukan kita yg masak. Sebab kita happy bila yg kita masak licin kena makan. Betul tak?

    BalasPadam
  6. kalau laa letak daun limau purut, perrghh, sedap ooo aroma bau dia tu, hihii eiqa pulak terliur..

    BalasPadam
  7. feveret family nik la kalau tomyam ni :)

    BalasPadam
  8. Memang bermacam-macam jenis tomyam. Tapi saya rasa semua tomyam memang boleh di makan takde masalah...hihihi

    BalasPadam
  9. nampak sedapp...!..tringin!..
    suke tomyam tp boleh bilang dgn jari brpe kali masak...sbb malas... hehhe

    BalasPadam
  10. Salam maal Hijrah PU;

    Tomyam ada lagi ke PU, lapor pula malam2 ni, hehe..

    BalasPadam
  11. kalo wat tomyam kena wat lebih, kang dinner leh makan ngan bihun.hehe

    BalasPadam
  12. husben akak pun suka tomyam. penuh dgn sayur je la biasanya.

    BalasPadam
  13. wahh feveret encik suami ye hehee so sweet ^_^

    BalasPadam
  14. as-salam..

    tom yam my peberet jugak dan menu plg senang n sempoi kan.mkn pulak dgn telur dadar..hihi

    eh..eh..suami pU navy, army or airforce? sbb bawa 3 tan..hihi

    arwah adik saya dulu pon driver MT jugak.army kat kem lapangan terbng, sp

    semua tinggal kenangan je skrg ;(

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.