Jumaat, 30 November 2012

Makan makan @ Restoran Half Moon

Assalamualaikum....

Alhamdulillah dah settle kursus. Hari nih buat kerja sambil melawat rumah kawan kawan sampai lebam...huhuhu....

Oklah nak cerita pasal makan makan pagi Jummat nih....Malam Rabu lepas, officemate saya yang sama sama kursus dengan saya ajak keluar mkan Nasi Arab. Kitorang pergi berenam, 3 lelaki 3 perempuan....Kawan saya nih dah biasa makan dekat restoran nasi arab nih, dia memang syorkan kalau nak makan nasi arab, datang kat restoran nih memang terbaik....Restoran tuh namanya Restoran Half Moon yang terletak kat Serdang...




Antara menu yang disediakan kat restoran Half Moon nih....


Muka tuan tanah kedaung kena ada jugak walaupun muka tak semenggah...hahaha...Keluar dengan orang muka sememeh takpe, keluar dengan suami takpe cantik cantik...


Makanan yang saya order..Kawan kawan yang lain pun sama order yang nih...Yang nih Royal Chicken harga RM12.00...Memang sedap....


Kasi zoom dekat sikit....Yogurt masam yang atas dia ada minyak zaitun nih tak kena dengan tekak saya. So, saya bagi officemate saya habiskan yogurt nih...Nasi pun banyak, jenuh nak habiskan sampai mengah saya dibuatnya.


Mango Milk ????? Saya terlupa pulak nama air nih yang akhir tuh..Adoilah nampak benar dah tua...hahaha...Air nih sedap tau kawan kawan...Terbaik...


Yang nih kawan saya punya....Bread + Deep Fried Meat kot namanya...Pun tak sure...Harga roti RM2 dan harga daging nih saya terlupa sudah..huhuhu...

Roti nih seelok eloknya makan time panas panas. Kalau makan time sejuk dah tak sedap sebab dah keras...


Yang nih pulak Chicken Kebab...Officemate a.k.a tukang belanja punya order...Sedap tau..Yang kuning tuh isi ayam yang diperap dengan kunyit dan bahan bahan yang sewaktu dengannya...


Yang nih pulak air Mint Tea. Seelok eloknya minum sebelum kita makan tapi disebabkan saya nih dah lapar saya bedal dulu. Perut dah penuh baru minum air teh nih. Lepas minum perut yang tegang rasa lega sikit...Air teh nih kena minum panas panas sebelum makan sebab untuk bagi perut kita kembang. So, lepas tuh baru boleh makan banyak banyak.

Secara keseluruhannya, puas hatilah makan kat sini. Rasanya lain daripada yang lain. Memang terbaik...Thanks to officemate sebab sudi belanja makan malam tuh...Syukur syukur rezeki....

29 ulasan:

  1. uii..seme nmpk sedap, yogurt dgn nasi tue nmpk yummy btl.. ari teh mint nie sy suka minum..ingat minum pas mkn ok, sbb kan nak hilangkan rasa kurg best dlm mulut..rupanya minum sblm mkn ehhh..hehehehe baru tau


    done windows8

    BalasPadam
  2. ingt tudung je ade half moon..heee
    dapnya

    BalasPadam
  3. nampak sedap jea tu
    nik penah gak brapa kali mkn nasi arab.tak abis sebab byk sgt nasi dia :)

    BalasPadam
  4. salam kak..
    wuuu..mknn arab.. cma teringin nk g rase mknn yg betul2 pure cara mskn die cara arabian...

    alahai... terlur sudah.. hahaha...

    kak, nk tnye la.. cmane akak buat tabs dgn link skali tu? cth, klu cma klik kat resepi, semua labels yg resepi ade kat situ.. cma reti buat tab je.. tp xtau nk masukkan link tu cmana.. harap sudi tolong.. :)

    BalasPadam
  5. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Ingatlah selalu bahwa tekad Anda untuk sukses lebih penting daripada yang lainnya.

    BalasPadam
  6. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Ingatlah selalu bahwa tekad Anda untuk sukses lebih penting daripada yang lainnya.

    BalasPadam
  7. macam nama tudung pulak he..he...
    tengok entry ni, tringat nasi arab pi makan hari tu.

    BalasPadam
  8. lapor la perut mak yong lynn tengok gambar makanan nie...

    BalasPadam
  9. sedapnya menu..nasi yg ada ayam seketul tue nampak sedap hihihi

    BalasPadam
  10. belajar sendiri jer coding2 tue....hihihi...mula2 tue memang sakit kepala...tgk coding..tak faham satu benda pun...pastu okey...

    BalasPadam
  11. restoran Arab tapi letak bendera Malaysia:D)) apa alasannya?...heee

    BalasPadam
  12. sedapnya tgk nasi tu....nak cuba lah ke sana

    BalasPadam
  13. Sedapnye..
    eija suka makan nasi arab, tp asben pulak x minat sgt makan nasi arab, selalunya dpt makan nasi arab pun time keluar ngan kawan2 la, sbb tu x pernah la kami nak terjah restoran arab yg ada kalau keluar hujung minggu..

    setakat ni eija pernah makan nasi arab di Restoran Saba' dan Mr. Kabab je

    BalasPadam
  14. mimie pernah makan kat half moon ni..
    tak abis makan sorg sepinggan..
    byk sgt nasi dia.. hehe

    BalasPadam
  15. oo...gitu ea rahsia ye..mint tea minum pnas2x sblm mkn bru blh mkn byk..hihihi..klu teh biasa bt jgk mcm tu mmg gemok la jd yer..mkn byk :D

    BalasPadam
  16. heheh ngt tdung jek ade halfmoon,kekek

    wah sedapnyaaa,, harga pon berbaloi kn,,=)

    BalasPadam
  17. tetiba teringat dh lama tak makan makanan arab ...kena try ni..mcm menarik je restoren ni..should give a try :)

    BalasPadam
  18. portion org arab memang banyak kan...jadi depa jamu kita pon ikut selera depa..apapon sodap !!

    BalasPadam
  19. hadoi menu tu xmenahan betoi tgk..dan2 jd lapao haha

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.