Family Day ~ Pulau Pangkor (Part 3)

Cerita pasal Pangkor lagi.....Tadi saya dah cerita pasal telematch dan ragam Aina dan Auni dekat pantai kan....



Lepas dah habis telematch, aktiviti bebas kitorang ialah mandi laut....Seronok mandi laut kat tempat orang nih walaupun tempat sendiri ada laut...hahaha...

Lepas dah mandi laut, saya naik  kat tepi pantai dan duduk bincang dengan kawan kawan aktiviti kitorang lepas nih. So, bincang punya bincang kitorang decide naik bot round pulau tuh dan buat aktiviti snorkeling....Saya tak dapatlah nak snorkeling sebab dua budak kecik ada kan....

So, mula mula kitorang di bawak ke satu pulau kecik...Seperti yang diterangkan oleh tukang bawak bot tuh..huhuhu...Saya tak tahu nak panggil apa....Menurut encik tuh salah satu batu yang ada kat pulau tuh dikenali sebagai BATU KEPALA IKAN PAUS.


Nampak tak batu besar kaler hitam tuh? Tuh lah batu Kepala Ikan Paus...Lepas tuh encik tuh tunjuk kat kitorang Timun Laut....


Masa encik tuh tunjuk Timun Laut saya terperanjat tau....Terus dia letak kat kerusi kitorang duduk.....


Timun laut dalam air.....Geli kan...


Nih pulak batu karang. Saya rasa jugak la sentuh batu karang nih. Rasanya lembut kenyal macam kaki ayam...


Lepas kitorang dah tengok hidupan laut tadi, kitorang dibawa pulak pergi Coral Island....Nanti saya cerita pada next entry ye....

15 comments:

  1. syoknye dpt main laut...tp awak p bila ni..time ombak msh ok ekkk...

    BalasPadam
  2. geli plak tgk timun laut tu..

    *done mil a deal dutch lady

    BalasPadam
  3. naik bulu roma tgk timun laut tuh..geli..kite suke snorkeling tp xleh wat sbb kite allergic ngan air pantai..nanti naik gegater..

    BalasPadam
  4. batu kepala ikan paus tue sebiijik mcm kepala ikan paus.
    mmg patut la panggil cenggitu. :)

    BalasPadam
  5. Aiyakkk, kalau myra pun geli jugak ha... huhuu

    BalasPadam
  6. wahh seronoknya..jijah g pangkor jalan gitu jer...huhuhu

    BalasPadam
  7. timun laut nama lain bagi gamat kan... huhu geli lorrr

    BalasPadam
  8. timun laut tu same gan gamat kan?huhuhu...ayut takleh tgk2x bnda ala2x lembik ni..geli gak..hohoho

    BalasPadam
  9. gamat mmg nmpak sungguh menggelikan..yakkk...lawalh scene

    BalasPadam
  10. gamat eks...ish..kalau saya pun geli tengok

    BalasPadam
  11. kalau cr pasti geli huhuhu seronkkan tengok kehidupan laut..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.