Family Day ~ Pulau Pangkor (Part 2)

Assalamualaikum....

Sambung pasal family day kat Pulau Pangkor....Actually ada jugak yang tanya tak hujan ke kat Pangkor nih sebab sekarang kan musim hujan. Sebenarnya memang hujan pun. So, banyak jugaklah aktiviti bebas kitorang tak dapat buat sebab hujan lebat..Makanya aktiviti bebas kitorang membongkang dalam bilik....huhuhu....

Hari kedua nih, macam biasa bangun pagi mandi dengan anak anak sekali. Pastu siap sama sama. Lepas tuh, kitorang sarapan pagi dekat kantin yang disediakan dekat dengan reception. Pakej penginapan kitorang nih + dengan pakej makan dan minum untuk 3 hari 2 malam.

Selepas sarapan, kitorang ramai ramai pergi pantai. Ada telematch pagi nih. Actually ada 10 telematch tapi kitorang buat 6 aje telematch sbb semua dah kemaruk nak mandi laut...huhuhu....Saya masuk tiga aje telematch, yang lain semua melibatkan tiup belon dan cucuk belon...Saya tak berani. Saya berani main belon yang berisi air je....huhu...Telematch yang saya join, Batu Menapak, Sambutlah Sayang dan Kerusi Berdendang....Antara tiga telematch yang saya join nih, saya menang yang batu menapak tuh....

Sorrylah tak dapat nak tempek gambar gambar masa telematch sebab officemate saya tak upload gambar gambar tuh lagi. Nanti saya tempek kemudian kalau dia dah upload kat FB. Aktiviti saya kat pantai nih banyak melayan karenah Aina dan Auni yang sibuk nak mandi laut.


Auni memg pantang nampak kamera....Kalau nampak kamera kompom dia akan pose macam nih....

Nak bergambar dengan Ummi pun tak nak Aina nih lah...Siap kena pegang pipi suh pandang kamera tapi tak jugak dia pandang sebab sibuk sangat nak main...


Betul tak saya cakap...Pose cucuk pipi tetap ada...Nih trademark Auni....


Bukan main seronok lagi Aina dan Auni main.....


Nampak tak belon yang Auni pegang tuh? Belon tuh sebenarnya belon yang digunakan masa telematch...Peserta kena tiup belon dan cucuk belon tuh guna lidi sampai lidi tuh melepasi belon tanpa meletup. Saya tak join sebab saya memang penakut bab bab cuck belon nih....huhuhu...

Nota kaki* Masih sakit perut....Semalam hampir 20 kali keluar masuk toilet...Lepas makan ubat malam tadi baru lega...Pagi nih perut meragam lagi tapi bukan nak membuang tuttt tapi nak membuang angin...Bisanya nauzubillah....

21 comments:

  1. wahhh auni bukan main suke main air .. dah nampak air , nak bergambar ngan ummi pun payah yee ekeke ;)

    aduhhh x menahan dekat 20x ke tandas .. fuh ! ;)

    BalasPadam
  2. Peserta kena tiup belon dan cucuk belon tuh guna lidi sampai lidi tuh melepasi belon tanpa meletup???

    boleh ke??? 1sti time belon xpecah kalau dicucuk ngn lidi...hihihi :)

    BalasPadam
  3. pulau pangkor bestnyerrrrr.....aina dgn auni happy dpt main kt pantai hihi

    BalasPadam
  4. Aina dan Auni slalu pakai bju same je kan...hihihi..comel jer :)

    BalasPadam
  5. mandi manda yea..psstt...brooch ni buat dr reben...

    BalasPadam
  6. huhu..sian sis,penat jugak tu dok ulang alik p toilet,moga cepat sembuh ye...

    BalasPadam
  7. comel anak2 pink ummi.. :)

    ayie dah beberapa tahun tak ke lumut atau pangkor

    BalasPadam
  8. dulu akak g sini pun ujan gak.. las2 duk dlm bilik je.. hihii

    BalasPadam
  9. siannya mimi... sampai 20 kali yer.. mest lmh longlai lh bdn kan...

    BalasPadam
  10. best nya..klau jd mybe bln 12 ni pegi pngkor jgk..join fmly day tmpat ayh kije.. :)

    BalasPadam
  11. Happy je Auna Auni dapat mandi laut :)

    Kka, moga cepat sembuh ye ;)

    BalasPadam
  12. beshnyer anak2 pu tak takut ombak,laut n pasir..anak2 nurul sangat takut..smpi skang tak nk mandi laut

    BalasPadam
  13. ooo..gaya dia rupanya..nanti nak pinjam gaya cucuk pupi..gak boleh?..hihihi

    BalasPadam
  14. kesiannya pu sampai 20 kali masuk tandas...mesti tak seronokkan..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.