Selasa, 27 November 2012

Drive kereta pintu terbuka

ENTRY AUTO PUBLISH

Entry berperam yang ringkas....Nih cerita hari Ahad yang lepas masa nak hantar incik hubby balik. Hantar sampai KTM aje pun kan..

Nak dijadikan cerita,masa incik hubby keluar dari kereta tuh saya fikir dia tutup rapatlah pintu tuh. Saya nih malas nak keluar terus aje langkah ke seat sebelah. Incik hubby dah ambik barang dia semua, dia cium2 dengan anak anak dan saya pun salam dia. 

Lepas tuh, saya bagi signal ke kanan terus je jalan. MAsa tengah jalan tuh saya terperasan, lampu pintu menyala tapi tak sure pintu mana yang tak rapat. Sekali tuh saya nak belok ke kiri tiba tiba pintu kereta sebelah saya terbukak luas. Bayangkanlah time tuh Auni menangis sambil peluk saya. Cuak gila masa tuh pintu kereta terbukak luas. Nasib baiklah tangan nih panjang walaupun tak panjang mana. Cepat cepat saya capai pintu tuh tutup kuat kuta.

Saya tak pandang kiri kanan dah masa tuh. Rasa malu menbal dalam diri saya nih sebab saya rasa mesti ramai yang tengok kejadian tuh. huh malu gila...Masa pintu kereta terbukak tuh nasib baik ada kereta Saga klaer putih kat belakang tuh jauh. Kalau tak confirm pintu kena langgar punya.

Pengajaran yang saya dapat, sebelum bergerak saya akan pastikan semua pintu betul betul dah tutup rapat. Takut pisang berbuah dua kali. First time berlaku kat saya. So, saya agak cuak dan terperanjat.....Syukur, nasib baik saya dan Auni tak tercampak keluar. Nak nak time tuh terlupa nak pakai seat belt...Cuai betullah saya nih....

23 ulasan:

  1. nasib baik akak ngan ank2 xde apa2 kan...beringat lah selepas nie

    BalasPadam
  2. bahayanye!! pasni make sure sume pintu ttutup rapat ye.. bahaya sangat tu..

    BalasPadam
  3. Kelakar ummi nih tapi dalam masa yg sama bahaya..naseb cepat2 tersedar dan cepat tangan gapai pintu tuh

    BalasPadam
  4. alahaiii..bahayanya..pengajaran tu kann..
    hati-hati lpas ni ye kak..:)

    BalasPadam
  5. Ya ALlah nasib baik takde apa2 yg buruk berlaku

    BalasPadam
  6. Ish..ish..bahaya tu.. nasib baik x apa2..

    BalasPadam
  7. YA RABBI,NASIB BAIK TAK APA2 KAN..ALHAMDULILLAH..

    KENA AMBIL IKTIBAR JUGAK NI..^_^

    BalasPadam
  8. Tskut akk nk bc sampi hbs tsu. Jgn buat camtu lg. kena hati2 esp klw ada budak2. Bior le ssh sikit asalkn keselamatan terjamin. Eii serammm

    BalasPadam
  9. nasib baik auni tak tercampak... yela pintu belah dia la kan yang terbuka?? erm, pasni kena beringat la.. xpe, belajar dari pengalaman....

    BalasPadam
  10. Ya Allah... nasibbaik tak apa2... kalau pintu sblh yang aina ke auni ke duduk mesti lg bahaya.. yela, dorg budak2 lagilah terkejut

    BalasPadam
  11. ya ALLAH...nasib baik la time tuh xde anak2 yg duk kat pintu..

    BalasPadam
  12. masyAllah..mujur xdak blaku apa² kan..bahaya betul

    BalasPadam
  13. nasib baik perasaan awal2.kena extra hati2 nnt yea.

    BalasPadam
  14. memg bahaye tu,,peringatan utk diri sndiri jugak,,nasib baik xde pape, syukur=)

    BalasPadam
  15. Bhaya jugak tuh, kena lebih berhati2 pasni..

    Tp tula kadang kita ni tak perasan kan..

    BalasPadam
  16. Ya Allah bahaya tu kak.. mujur la tak berlaku ape2. kalau la anak2 ada kat pintu tu kak dah lama tercampak.. nasib la kak.. hati2 pasni yer.. jijah pon hati2 gak nanti..

    BalasPadam
  17. syukur xda pape....kalo nana mau xterkejutkan sis,huhu...

    BalasPadam
  18. Bahayanya..Nasib baik x jadi apa2.. Hope lebih berhati-hati ye dear..

    BalasPadam
  19. ishh kak bahaya tu...kena hati2 la pasni..nasib xder apa2

    BalasPadam
  20. bahaya jugak tuhh. nasib tiada apaapa kan .

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.