Sambutan hari jadi Mama hari Sabtu lepas...

Sabtu lepas, PU dengan adik adik pergi bandar kejap....Nak buat name tag....Maklumlah adik PU yang no.3 dan adik sepupu dapat PPK kat HKL, so diorang nak buat name tag....

Lepas dah settle semua urusan, PU, adik no.3 dan adik sepupu singgah minum ABC kejap.Bila dah nama pun gila kamera, mestilah snap sekeping dua pic kan......Tapi PU tempek sekeping jer gambar takut nanti orang tak suka pulak...Muntah kuning pulak jadinya kan...

Gaya 1 Malaysia edisi terhad daripada PU...hehehehe

Oleh kerana, PU orang pertama yang selesai minum ABC, PU merayap kejap kat kedai sebelah yang jual roti dan kek...Sekali PU terpandang sebijik kek nih...Memandangkan PU tak dan nak buat kek birthday mama, jadi PU terus discuss dengan adik nak buat surprise kat mama.....So, PU beli kek untuk birthday mama.....


Nih la rupa kek yang PU belikan untuk birthday women...Orang Melayu kita yang buat tau..Sedap kek nih tak berapa manis cuma warna pink tuh agak melekat sikit kaler dia kat tangan..But overall sedap....:)

Masa sampai kat rumah, PU cepat cepat keluarkan kek dari luar rumah. Adik PU yang no.3, Cuya (nama timangan) standby dari dalam. Dia tukang bagi isyarat kedudukan mama kitorang. Bila mama dah ada dekat tengah rumah, PU berdiri kat pintu sambil tangan yang pegang kek PU sorokkan....Mama tegur kenapa berdiri kat pintu tak masuk rumah, PU senyum je. Cepat cepat PU bagi Cuya kek, suh dia surprise kan mama...Hehehe..Alhamdulillah surprise kitorang menjadi...Mama punya lah senyum lebar....Suka la tuh....

Tengoklah wajah kegembiraan yang terserlah kat muka mama..Seronok lah tuh kitorang buat surprise...Tapi agak pelik kat sini sebabnya rasanya anak anak yang terlover eksited celebrate birthday..hehehe...

Kepada mama :

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 47...SEMOGA HIDUP MAMA DIBERKATI ALLAH SWT DAN DIMURAHKAN REZEKI SELALU....


12 comments:

  1. happy birthday, sweet 47 gitu...muda g tu..hihih

    BalasPadam
  2. happy bzday gak utk mak mimi...

    muda lagi yer mak mimi ni... :-)

    BalasPadam
  3. slmat ulang tahun bt mama...smga shat dan dimurahkan rezekinya :)

    BalasPadam
  4. wahhh ,mude lg la 47 hehee :)
    HB mak heheee :D

    BalasPadam
  5. happy besday buat mama PU ye...

    ~muda lagi mama PU ni... lebih kurang baya ngan kakak sulung izan ni~

    BalasPadam
  6. Mama PU muda setahun dari Mak MJ :)

    Happy Besday Mama :-)

    BalasPadam
  7. kek buffday tuh mmg cun.warna warnilah PU=)gaya 1M pun cun nak2 budah tomei kat sebelah2..bape tahun dah dia?

    BalasPadam
  8. Hepy besday tuk mama PU...wah mama PU muda lg la

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.