Selasa, 16 Oktober 2012

Romantikkah suami daku itu?hahahaha

Tadi saya post entry pasal keromantikan si suami kat isterinya yang sedang merajuk....Ada yang tanya cerita tuh pasal incik hubby saya ke? Siap cakap incik hubby saya romantik...hehehe...

Actually situasi tuh saya jumpa kat FB tadi...Saja share kat blog...Sebab rasa sweet je bila baca cerita tuh....Berkisar tentang romantik tuh, apakah suami saya romantik?hahaha...Biarlah rahsia....

Tapi disebabkan tangan saya nih menggatal nak share tentang incik hubby romantik ke tak so, takde rahsia antara kita kita kan...Sebenarnya kan kan, menurut kata DHMFK lelaki sebenarnya tak romantik macam kat dalam filem tuh..Ala kalau wife merajuk pujuk bagai siap beli bunga, bukak kan pintu kereta...Kalau filem filem mat mat salleh tuh time nak propose gf jadi wife macam macam diorang buat konon konon nak buat surprise dan menunjukkan betapa romantiknya mereka sebagai insan bernama lelaki..Tapi sebenanrnya semua itu lakonan semata mata tiada kena mengena pun dengan lelaki lelaki kat dunia nih..hehehe.Nih bukan saya yang cakap ye tapi DHFMK...Tapi menurut beliau lagi, romantik tuh sebenar boleh diterapkan..Janji kena pada gaya dan tempat.

Macam incik hubby saya ada jugaklah romantik dia...Kalau merajuk dia akan sedaya upaya pujuk saya sampai saya bercakap dengan dia. Selalunya cara dia pujuk tuh, dia akan buat lawak entah apa apa. Konon konon nak bagi bini dia nih gelaklah kan...hehehe....Dan kadang kadang dia akan hadiahkan ciuman ajaib kat pipi kanan atau kiri saya kalau tahap merajuk tuh sampai tahap gaban...Bila dapat "hadiah" tuh, syahdunya hati saya nih...Tak jadi merajuk lama lama....So, apakah itu dikategorikan romantik?Hanya kawan kawan yang boleh menilai adakah incik hubby ku itu romantik atau tak??(^_^)

Tapi nak kata incik hubby saya romantik macam kat dialog dalam entry NIH takde maknanya ai...Kalau dia cakap tuh kat saya lah kan, confirm saya gelak berguling guling patplohpat kali.hahahaha...

21 ulasan:

  1. falsya kalau merajuk tgk pada ape yg dimerajukkan..selalu husband pujuk ngan makanan..mana la bdn falsya nie xdemuk..hehehe

    BalasPadam
  2. Salam PU...romantik la tu suka kiss pp bila PU merajuk.Semoga kebahgiaan PU * HB hingga ke hujung nyawa ya.Aminnn

    Hb k.atie?Biarlah rahsia...cam k.atie gak.Tp klu bc n32 kat blog k.atie pasti ada yg dpt menilaiknnya kn?(^_^)

    BalasPadam
  3. hahaha- saya ingatkan hb PU td. tp somi kakpun dikira romantik dah tu, main pujuk2 cium pipi.. hihi

    tp kang jaranglah lelaki melayuni romantik.. dlm drama atau filem adalah.. realiti tidak seindah fantasi kan?

    takpe tak romantik asal bukan kaki pukul, kaki botol,kaki pompuan sudah.. dpt kaki masjid lagi Alhamdulillah.. boleh dorong kita jd solehah lagi satu bonus

    BalasPadam
  4. romantik la tu asben sis..klu kte plak ngajuk,asben suka pandang kte sambil sengeh2...xjadi nak ngajuk trus gelak je coz kelakar tgk dia sengih mcm kerang busuk,hihi..;p

    BalasPadam
  5. sweet gitu...wlpun tak romantik, bahagia pun cukuplah...hihi

    BalasPadam
  6. sweet..sgt romantik..klau hb QH xde la gitu...kita mrajuk dgn dia2 skali pon majuk jugak...pstu ttiba leh baik smula...hehehe...

    BalasPadam
  7. Hehee, bergantung pada keadaan gak kan PU keromantikan suami kita :) Yg penting kita suka oklah :D

    BalasPadam
  8. org lelaki, xselalu romantik tp bila sekali dia mai romantik tu.. alahaiii.... hihi

    BalasPadam
  9. singgah sini...
    ada keromantikan dia jugak la tu....hihi

    BalasPadam
  10. eheheh!!!kira romantikla jgk tukn?:) en suami sy ok2 je :)ada jgkla surprise skali skala..cuma sy slalu igtkn dia klau trniat nk bg ape2 kt sy biarla yg useful & worth,ahaha!!demand2 plakkn,eheheh!!jmput follow sy kmbali,ye :)

    BalasPadam
  11. pada saya... bila hubby buat something... then kita rasa touched... itu la romantik... :D

    BalasPadam
  12. selalunya suami macam tu la. saya selalunya jugak pujuk diri sendiri.

    BalasPadam
  13. sangat romantik en suami PU ye... kiss kat pp bila majuk gitu~

    BalasPadam
  14. hihihi...hati pmpuan mmg mudah tersentuh..pujuk gitu2x pon leh dh terpujuk.. :p

    BalasPadam
  15. hahaha mcm nurul hubby mmgtak romantik.takder pujuk2nyer..cumanya skang ada ank mmg pyh nk majuk..hihi

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.