Khamis, 4 Oktober 2012

Novel terbaru yang PU dah beli....

Actually dua buah novel yang PU update dalam entry nih bukanlah baru beli semalam ye tapi dah beli since last week...Baru hari nih terhegeh hegeh macam siput nak update pasal novel novel nih...So, dua novel yang terbaru PU dah beli nih ialah :


Sunan Musafir...Novel yang ke 6 mengenai Laksamana Sunan. Dari novel yang pertama sehinggalah novel yang terakhir nih PU ada. Dari Bagaikan Puteri, Cinta Sang Ratu, Hijab Sang Pencinta, Cinta Sufi, Sutera Bidadari dan yang terakhir Sunan Musafir....Memang tak jemu tau baca kisah Laksamana Sunan. Bila menghayati watak Sunan nih, terasa betapa kerdilnya PU dalam mengejar cinta nan abadi iatu ALLAH. Betapa baiknya Laksamana Sunan. bagus tau cerita nih bukan sekadar hiburan semata mata tapi banyak pengajaran yang boleh kita dapat dalam usaha membentuk diri menjadi insan yang positif.

 Novel yang kedua PU beli, Calon Jodoh Untuk Adik keluaran Kaki Novel. Cerita nih best lah jugak. Tak boring. Memang sesuai nak baca time kawan kawan tengah boring....

Nota kaki* Nanti nak beli novel Adam dan Hawa pulak....Dan kalau banyak duit nak beli semua novel novel baru yang tak terbeli dek tangan...hahaha

11 ulasan:

  1. sana sini org sebut ttg novel ni..rasa cam nk beli tp takut tk semoat nk baca :))

    BalasPadam
  2. Cr pun berangan nak beli novel adam dan hawa jugak....

    BalasPadam
  3. wah ramlee awang murshid sya mmg minat novel dia

    BalasPadam
  4. dah beli Sunan tu.. tapi tak sempat baca lagi... sy mmg minat RAM.. :)

    BalasPadam
  5. wahhh kak rajin bca..xmcm shdia...tahun lps punya novel duk lam plastik lg..terukk x?? huhuhu..

    BalasPadam
  6. calon jodoh utk adik bes sgt2...cik lynn dh baca dh..suma novel areila ni santai n bes...skrg ni je xda masa nk baca novel...huhu

    BalasPadam
  7. bestkan bace2x ni...ayut klu dh dapat buku best mmg tak tngl dh...rmai gak tgk bace pasal laksamana sunan tu.tak pernah try sbb mcm novwl hikayat la...hihi :)

    BalasPadam
  8. saya suka baca novel penulis ramlee awang mursyid ni. novel dia byk yang triller...

    BalasPadam
  9. wahhhh thanx PU..nurulpun tgk baru episode3 tuh pun sekerat kira 2 setengahlah.hahaha sbb sofia kacau ajak main..mmg nurul tak download just tgk jer..dgn entri nie bleh nurul download

    BalasPadam
  10. alamak salah komen..hehe..sorry kat atas terskip.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.