Kronologi sakit perut

Assalamualaikum.....

Petang semalam saya ada buat entry ringkas pasal saya sakit perut kan.....Hari nih saya nak buat kronologi tentang sakit perut nih....

30/10/2012 ( 10.30 am ) - Sakit perut.
30/10/2012 ( 11.30 am) - Sakit perut lagi.
30/10/2012 ( 12.00 pm ) - Sakit perut lagi....
30/10/2012 ( 12.09 am ) - Sakit perut lagi dan lagi. Pergi toilet. Sekali auni menangis dan ketuk ketuk pintu toilet sambil menangis. Ambik dia bawak masuk sekali. Masa ambik dia, dia dah bukak seluar pun. Dia fikir ummi dia nak mandi. Auni biasalah kan memang suka mandi. Keluar toilet pukul 1209 am.
30/10/2012 ( 1.00 am) - Sakit perut lagi. Masa dengar Auni menangis jugak tapi kejap jer. Mungkin mengigau...Keluar toilet pukul 1.09 am.
30/10/2012 ( 1.19 am) - Sakit perut lagi. Masa nih dah rasa nak muntah. Mungkin effect asyik membuang jugak.

Sehinggalah hari nih pukul 11.20 am, saya dah tak sakit perut tapi still memulas. Makan pun tak berani nak ambik yang pedas pedas...Tak berani...

Nota kaki* Saya cuba jejak rumah kawan kawan hari nih. Petang nanti saya takde, nak pergi klinik ada appointment...

19 comments:

  1. terseksa jgk kalau kuar masuk toilet sakit perut ni..pnah jgn kena, smpai pucat muka..

    BalasPadam
  2. sis, u try minum air garam. maybe awk keracunan makanan kot. air garam tu utk tulenkan semula sistem penghadaman kita :)

    BalasPadam
  3. as salam

    keracunan ni..mcm hubby akak baru2 ni sampai demam..kena g klinik tau nanti dia bagi garam dalam peket perisa limau, pil sakit perut dan antibiotik..ada makan kerang ke or benda dah basi? maybe kita tak sedar tp mmg seksa akak tengok..take care ey,

    BalasPadam
  4. @Sue-Rya Qistina mmg seksa kan kalau kene salah makan nie..kaki pun naik lemah jadinye..get well soon..

    BalasPadam
  5. MV pun tengah pening ni..alahai...ni mesti kes tak makan semalam..

    BalasPadam
  6. Siannya umi.mg cepat sembuh ya.take care

    BalasPadam
  7. terseksa sangat kan tapi lepas tu akan terasa kelonggaran seluar di pinggang ekeke...

    byk minum masak ok!

    BalasPadam
  8. seksa betul rasa kuar masuk toilet....
    sian akak..hope cpt sembuh k..tc

    BalasPadam
  9. akak ada salah makan pape ke? camna sekarang ni?

    BalasPadam
  10. mmg lembik dibuatnya kena sakit perut ni..

    BalasPadam
  11. wah...PU mkn ap ni.mmmm..hrap dh shat arini...smlm ayut pon MC.huhu

    BalasPadam
  12. pg klinik cpt!...housemate eca mcm tu la..sampai bekali2 masuk tndas...ingtkaan sembelit ke...salah makan ke,...esok masi ada lagi,pakej munta sekali...bila g hospital....terus admit,usus da mslh!.

    BalasPadam
  13. shida pantang mkn pedas time pagi..nnt siap la...perut memulas huhuhu...

    BalasPadam
  14. kena g cek doc takut makin melarat2..mcm nurulpun sama kalau salah makan jer mesti perut meragam=)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.