Kat mana PU download video Adam dan Hawa dan cara nak download


Disebabkan adik Keyrah tanya PU download kat mana video Adam dan Hawa, PU buat satu entry khas untuk Keyrah...Hope dapat bantu Keyrah....

Keyrah boleh download video Adam dan Hawa kat blog kak Fieda..Dari episod pertama hingga episod 23...Semua ada di situ...

Cara nak download video nih pulak, PU akan ajar Keyrah step by step ok....

1. Pergi ke web nih http://savevideo.me/ (biarkan web nih terbukak ye)


2. Klik video yang nak di download tuh....(akak bagi contoh download video episod 23 ye...)


Kat atas nih video ep23....Klik play (segitiga tuh)...Pastu gerak gerak kan cursor kat video sampai keluar perkatan export, facebook dan twitter macam yang akak highlight dengan kotak pink...


3. Pastu klik export dan kemudian klik bentuk S tuh (yang akak highlight tuh ye). Bila buat ikut step nih, automatik link video nih dah di copy ye.


4. Pastu pergi ke http://savevideo.me/ tadi.
5. Paste link video tadi ke kotak yang akak highlight tuh. Caranya tekan CTRL+V serentak.


6. Pastu klik Download.
7. Bila klik download akan keluar jadi macam kat bawah nih.


8. Ada dua opsyen kat situ sama ada nak download video file -mp4 format @ mp4 format mobile...Boleh pilih nak download cara yang mana satu.
9. Dah pilih, klik link download video file, pastu akan kuar satu box sebelah kanan macam pic bawah nih.

10. Klik Save Link As.
11. Pastu akan appear kotak save as macam kat bawah...


12. Kat kotak file name tuh taip la nama video tuh...Macam contoh akak buat, kalau drama Adam dan Hawa tuh episod 23, akak type AH23.mp4. Bila dah taip file name klik save. So, nanti video tuh akan di download...
13. Sambil tuh boleh jugak download video episod yang lain....Cuma ikut step by step.

Akak harap, entry tutorial nih sikit sebanyak boleh tolong Keyrah...Selamat mencuba (",)

13 comments:

  1. Ya Allah, terima kasih yer PU sebab ajar mcm mana nak download sekali . . Tq very Much !! ;)

    BalasPadam
  2. wah..bagusnya PU kongsi cara nk download..good2..hehehe

    BalasPadam
  3. Ooh ilmu baru pada ummi ni PU, terima kasih berkongsi caranya.

    BalasPadam
  4. wahhh tq kak mmg shida tcari2 benda ni ..tq sgt2 kaka :)

    BalasPadam
  5. cik lynn selalu tgk online kt malaymovieonline...

    BalasPadam
  6. PU thanks share tuto ni..lepas ni blh wani download sama..hehe

    BalasPadam
  7. akhir skali blh dh tgk Adam & Hawa!hihihi...bgus2x.. :)

    BalasPadam
  8. Pu, kenapa yer keyrah download, movie nye separuh jek ade, cthnye mcm download tak habis . .

    BalasPadam
  9. harussss download.selama nie tgk biasajer kat blog kak fieda=)tq PU

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.