Auni check up 1 tahun 6 bulan

Assalamualaikum.....

Hari nih saya masuk office lambat sikit sebab bawak Auni pergi check up 1 tahun 6 bulan kat Klinik Desa Telok Kemang.....

Temujanji dalam pukul 9 pagi. Pukul 9.30 baru kena panggil. Ramai ibu ibu mengandung yang check up hari nih...Bila tengok diorang kan, rasa macam nak join the club je...Jadi mak buyung tapi bila memikirkan saya perlu membesarkan Aina dan Auni dulu, saya dan incik hubby dah sepakat tunggu dua beradik nih besar dan cukup kasih sayang baru bagi diorang adik....


Alhamdulillah, berat Auni naik walaupun tak banyak mana. 8.7 kg je dan tinggi 80cm...Yang check Auni tuh budak praktikal. So, dia bagitau tak payah risau berat anak sebab naik. Still dalam garisan putih. Dia siap cakap kat saya, badan Auni nampak kecil jer tapi berat boleh tahan jugak...hehehe..Saya pun jawablah Auni kuat makan, tolak batu dan kayu jer..Lepas tuh lasak bukan main....

Lepas dah check, Auni kena cucuk untuk 1 tahun 6 bulan. Mula mula Auni menangis jugak lepas tuh bribe kan dia dengan botol ubat terus senyap. Auni kena check up semula bulan Januari nanti.

Nota kaki* Auni bantai menangis dalam kereta pulak suruh bukak penutup ubat tuh. Dia fikir air botol agaknya..

13 comments:

  1. syawal sekarang 2 tahun 7 bulan pon still G check up lagi..selagi leh G kan...mmmmm....

    BalasPadam
  2. wahhh sehat sepenuhnya..lpas ni tgu dia mmbesar dgn sihat jer :)

    BalasPadam
  3. hehehe...anak sya pun dlu ringan jer tp skg dh 12 kg..

    BalasPadam
  4. alhamdulillah, sedapnye nama dia auni :)

    BalasPadam
  5. anak kita lbh kurang sebaya la kan. hehehehe. xpe sis, yg penting berat dia msh dlm line putih tu. klau merah or kuning tu yg kita kena aware lbh skit

    BalasPadam
  6. naik dh berat Auni..bgus2x..Auni budak shat :)

    BalasPadam
  7. sama baya dgn azfar. cuma azfar akan cucuk bulan 11 nanti.

    BalasPadam
  8. moga auni jadi anak yg sihat dan hebat! insyaAllah..

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah, yg penting Auni sihat :D

    BalasPadam
  10. nak cepat naikkan berat badan auni, akak kerap bagi aumi makan...xpun, akak bagi je apa yang auni suka...makanan yang tinggi kalori cm laksam, sotong/ayam goreng tepung boleh gak naikkan berat badan...

    BalasPadam
  11. alhamdulillah.. semua ok.. sama lah cam alisha.. org kata dia nampak kecik tp timbang berat :-)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.