Memperkenalkan Chef Cilik Nur Auni Najwa

Assalamualaikum...

Alhamdulillah akhirnya PU mengagahkan diri juga menaip entry baru untuk tatapan kawan kawan kesayangan PU nih. Mesti jemu tengok blog PU yang tak berupdate nih kan.....

Nih kisah hari sabtu hari tuh. Macam biasalah kan, tugas seorang isteri tak pernah berhenti. Ada saja nak dibuatkan....Kejadian nih berlaku masa PU tengah sibuk masa untuk makan tengahari. Mula mula rasa tenang dan damai sebab Aina dan Auni tak kacau Ummi diorang masak.

Sekali PU ternampak kelibat budak kecil datang kat dapur. Sekali PU toleh Auni datang sambil tangannya pegang biskut belanda......PU tahu "hajat" Auni datang kat dapur tuh. Mesti nak kacau Ummi dia masak...

So, kebetulan ada kuali kosong kat tepi kabinet dapur tuh. PU terus bagi Auni main kuali kosong tuh sebab tak nak dia mengacau. Nak nampak real yang kononnya Auni nih sibuk memasak dia bantai bubuh biskut belanda dia dalam kuali....Korang tengoklah aksi Auni kat bawah nih...


Tengoklah aksi Auni nih memasak....Macam pro tak??


Hopefully, bila dah besar nanti Auni tetap rajin nak memasak...Tak mahulah separuh jalan kan.....Dulu Aina yang selalu kacau PU masak......Sekarang Auni pula.......

Nota kaki* Mengalahkan orang pregnant pulak PU nih malas nak update...Agaknya masih dalam mood raya kot....

6 comments:

  1. mak oi!! api nyala tak? kikiki nak jadi chef nie...

    BalasPadam
  2. amboi kak..lamanya mood raya dia hehee :P
    kaka auni masak sedap x? hehee...

    BalasPadam
  3. hahaha mesti auni sangat suka dapat masak sendiri

    BalasPadam
  4. hihiii.. lbh kurg je auni dgn alisha ni.. sk jugak 'tolong' ibu dia dekat dapur.. hehhe

    BalasPadam
  5. wah boleh masuk masterchef cilik ni hehehe

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.