Khamis, 20 September 2012

Majlis Khatam Al-Quran 2012

Assalamualaikum.....

Firstly, PU nak minta maaf sebab semalam tak dan nak terjah rumah kawan kawan, ada 2 3 rumah je yang PU sempat singgah....Semalam, PU sibuk sebab ada program kat office. Kali nih, office PU menganjurkan Majlis Khatam Al-Quran 2012. Penat memang penat tapi bila program berjalan dengan lancar, rasa penat tuh berbaloi.  

Macam biasalah kan setiap program yang dijalankan mesti ada sesi pendaftaran....PU jaga meja pendaftaran untuk lelaki....


Hahaha....gaya mulut PU dan kawan office sepaten jer....


Majlis dimulakan dengan bacaan Asma Ul Husna. Kemudian ucapan dari pengacara majlis....Lepas tuh, sebelum khatam Al-Quran dimulakan, Ustaz Amirrahman bin Abas, merupakan peserta dan Johan Qari Antarabangsa memperdengarkan bacaan surah Al-Maidah ayat 116 hingga 120. Masa Ustaz Amir mengaji, meremang bulu roma kitorang. Nama pun Johan Qari Antarabangsa kan...So, sememangnya layak Ustaz Amir diberi pengiktirafan macam tuh...Serius, kalau kawan kawan dengar Ustaz nih mengaji, memang tegak bulu roma.


Kemudian, khtam Al-Quran dimulakan dan dipimpin oleh Ustaz Amir....



Selesai khatam Al-Quran, ada persembahan qasidah oleh kumpulan Imtiyaz BAKA pulak....Time nih semua enjoy sebab best sangat sangat...


Tamat persembahan qasidah, sesi membuncitkan perut pulak...Menu petang tuh Bihun Goreng Tomyam, kuih donut dan air kopi o....




Yang penting posing depan kamera walaupun tengah makan...

Habis aje makan, acara wajib bagi kitorang yang giler kamera....Me'mosing'kan diri memasing....





Habis sesi bergambar, kitorang sama sama kemas dewan....Alhamdulillah, program yang dijalankan berjalan dengan lancar dan mendapat pujian. Hilang semua rasa penat sebab apa yang diusahakan dihargai...


Last but not least, mimik muka yang tak boleh blah sambil gulung karpet...

Nota kaki* Esok ada majlis perpisahan pelajar praktikal dan sambutan hari lahir staf dari bulan Julai - Sept...

8 ulasan:

  1. keja biasalah kan...takpe nnt2 BW lah..cubit2 nuffnang

    BalasPadam
  2. xpa.. phm pu bz..

    *kad raya dari pu sy dah dpt ari isnin br ni. thanks tau :-)

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah..seronok kalau dapat join majlis macam ni kan PU

    Bacaan Ustaz Amirrahman ni memang memukau, masa kat Kuching ummi pun dapat dengar bacaannya secara live semasa Tilawah peringkat Kebangsaan, beliau Johan pada tahun tu.

    BalasPadam
  4. comel lah pu masa gulung kapet tue heheh

    BalasPadam
  5. tang gulung kapet yg cumil tu kak heheee ^_^

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.