Jumaat, 28 September 2012

Kulit terasa segar jer dengan penyembur nih....

Assalamualaikum...

Sebelum nih, PU memang kaki mekap..Zaman anak dara dolu dolu la.....Time mengandung pun kaki mekap jugak. Sekarang nih mekap jugak tapi tak se'complete' macam dulu lah...

Dulu muka mesti tempek foundation, compact powder, blusher, lipstick, maskara, eye shadow, eye liner...ish macam macam lah nak tempek kat muka kan....Lepas tuh mekap mesti tebal lima inci sebab nak mekap tuh tahan lama kat muka kan.....

Tapi sekarang, PU lebih selesa mekap tipis jer.....Lebih selesa, sapu foundation sikit nak sapu sikit lebih kurang muka dengan loose powder. Pakai lipstick dah siap...Jarang sudah pakai celak ke apa pe...Kadang kadang keluar rumah langsung tak pakai mekap....Ori face gitu....Tak payah risau lah kulit muka tercemar ke apa ke kan....Atau muka nampak pucat atau tak fresh....Sebab ada sesuatu yang menbantu PU untuk nampak segar dan melindungi kulit muka nih daripada segala kekotoran....

Nak tahu something yang banyak membantu PU tuh.....Bukan PU saja yang guna tau....Kawan kawan PU pun ada yang pakai...Bila diorang promote kat PU, PU promote kat kengkawan pulak kan...


Nih la yang PU guna untuk freshkan muka PU yang tak berapa semenggah....Produk Aquara Essence Spray nih merupakan semburan mineral di mana spray nih campuran mineral kompleks + estrak bunga lili....Spray nih bantu kita seimbangkan warna kulit muka. Lepas tuh spray nih nih jugak melindungi kulit muka kita daripada pencemaran sekeliling dan pancaran matahari tau.....Selain itu, spray nih buat muka kita lembut dan bersih dan menambahkan kelembapan supaya muka kita sentiasa fresh + clean....

Selain tuh, kalau ada kawan kawan yang jenis pakai mekap pun boleh pakai spray nih....Sebelum pakai mekap spray dekat muka dulu. Tunggu semburan tuh kering kat muka pastu apply kan foundation...Sikit aje pastu, mekap macam biasa....Dah siap mekap spray lagi kat muka...Serius muka kawan kawan akan fresh....

Yang tak pakai mekap pun boleh guna spray nih...jenis spray kat muka biar sampai kering...Memang akan rasa fresh jer muka...Agak agak kalau macam rasa tak bermaya sembur je....Untuk pengetahuan kawan kawan, spray nih banyak digunakan oleh golongan mak andam...Artis artis popular pun pakai tau.....

Kawan kawan jangan risau, produk nih mendapat pengiktirafan HALAL dan selamat digunakan....Janganlah risau ye...Kalau nak dapatkan produk nih leh contact PU je....Harga insyaALLAH, mampu dimiliki....Isi kandungan 200ml.....

7 ulasan:

  1. harga mampu milik berapa tuh kalau boleh nak tau gak hihihi... shima dok umah je sesuwai tak nak pakai hihi..

    BalasPadam
  2. pnh pakai sekali je masa kawen dulu.. tu pun sbb mak andam spray.. hihi

    BalasPadam
  3. wah terasa segar?nurul lately sik jer sakit.mukaniepun nampak tak segar..bolehlah survey2..

    BalasPadam
  4. salam,
    kak dekat mana nak dapatkan produk ni ya?

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.