Entry khas untuk ibu ibu pregnant : PU tak garu perut kalau gatal sebab takut stretch mark!!!

Walaupun PU tak pregnant, PU nak share jugak cara PU jaga perut time pregnant dulu....Rasanya, ibu ibu mengandung mesti akan rasa gatal gatal kat perut kan...

Macam PU, kalau PU rasa gatal gatal kat perut tuh, PU takkan garu dengan tangan. Kalau PU nak garu jer dengan tangan, incik hubby tepis tangan PU dia yang tolong garukan....So, untuk menghilangkan gatal gatal kat perut, PU cuma gosok gosokkan kain kat tempat yang gatal tuh.

Lepas tuh, bila gatal gatal tuh dah hilang, PU akan sapu losyen. Tak pernah miss tau. Dalam sehari berkali kali PU akan sapu losyen.

Kesannya, perut nampak cantik, licin dan takde strecth mark. Pernah masa PU pregnantkan Auni, masa tuh nak check jantung baby, nurse yang check masa tuh puji perut PU cantik langsung takde stretch mark. Dia siap tanya tak garu perut ke bila gatal gatal. PU jawab PU tak garu tapi gosok gosokkan kain aje kat tempat gatal tuh lepas tuh sapu losyen....

4 comments:

  1. a'aa betoi tu.. jgn garu... sy pun ms prgnant alisha dulu n skrg xgaru pun.. opah sy mmgxbg garu2 ni...

    tu yg lps bersalinkan alisha perut still ok.. xda strechmark..

    BalasPadam
  2. alhamdulillah... tak ada strecth mark jugak. doc pun kata untung awak perut takde strecth mark. hehehe...

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.