Isnin, 24 September 2012

Cara PU maintain kan berat badan

Assalamualaikum.....

Jumaat, Sabtu dan Ahad lepas takde entry kan.....Hujung hujung minggu ialah hari Pu bermalasan kat rumah. Payah nak online kalau si tangan kecik yang suka mengacau. PU sempat buat personal projek dengan lapp aje. InsyaALLAH jika ada rezeki PU akan war warkan kat kawan kawan apa personal projek PU tuh...

Hari nih PU nak share dengan korang cara PU maintan kan berat badan...Untuk pengetahuan korang, berat badan PU time bujang 50kg...Incik hubby cakap kalau angin tiup confirm melayang layang..So, time bujang berat PU 50kg, dah bertunang 55kg bila dah kahwin terus jadi 60kg....So, sehinggalah sekarang berat badan PU maintain 60 kg. 

Sebelum nih lepas lahirkan Auni berat badan PU turun..Jadi 55kg tapi ramai yang tegur nampak cengkung. So, PU maintainkan semula berat badan ke 60kg. Cara PU maintainkan berat badan senang aje tau....

PU nak share pasal nih sebab kawan kawan PU hairan tengok PU makan banyak tapi badan tak naik pun.....So, cara PU nih senang aje. Waktu sarapan dan makan tengahari, PU makan dengan kuantiti yang banyak. Contohnya kalau makan nasi lauk ada 2 @ 3 jenis saja. Lepas tuh, PU akan makan sekurang kurangya dua kali tambah. Kalau tahap kebulur PU tambah 3 kali. Lepas tuh, waktu malam memang PU tak makan. 

So, nih la cara PU maintainkan berat badan. Tak pernah miss sarapan dan makan tengahari dan tak makan malam. Kalau makan pun bila PU keluar berjimba jimba dengan family tuh pun jarang.....

Kawan kawan pulak macam mana maintainkan berat badan? Sebab PU tengok ada jugak yang kategori mummy tapi badan maintain macam anak dara...

4 ulasan:

  1. dpt maintain syok je kan.. sy ni, sblm kawen berat 52kg tp lps kawen, dah jd kurus kering mcm bini popeye... mcm papan, xda cutting.. hahahha...

    jenuh sy mkn byk tp xnaik2... harapnya lps bersalin ni, sy dapatlah berat bdn ideal.. 52kg, kalau sblm prgnant yg 2nd ni, berat 42kg je.. adehhh... angin xdan nak tiup lg, sy dah jatuh dulu... hihi

    BalasPadam
  2. wah mmg mantain awak...hehe..cubit2 nuffnang

    BalasPadam
  3. a'aa betoi lah tu... umo sy 29 thn... thn dah 30 thn.. hihiii

    ok gak kalu pggil nama betoi.. lbh mesra alam hehee :-)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.