Boleh tak orang yang baru keguguran nak amalkan cara mengejutkan rahim.....

Entry nih untuk pertanyaan Jijah pulak...Jijah ada tanya PU, kalau keguguran 6 minggu boleh tak ikut cara yang PU share semalam pasal mengejutkan rahim....

Setahu PU, kalau kita mengalami keguguran sepenuhnya takde satu apa yang tertinggal kat dalam rahim kita tuh, tak perlu untuk bersanggang. Cuma kalau Jijah nak jaga kesihatan betul betul, Jijah just amalkan guna pad herba Bio Sanitary. Pad nih sangat bagus. kalau ada darah sikit sikit yang tertinggal, pad nih mampu "menarik" keluar saki baki darah darah yang tertinggal.

Dan lagi satu, Jijah jangan lasak sangat lepas mengalami keguguran. Pemakanan pun Jijah kena jaga. Kalau keguguran 6 minggu maknanya Jijah gugur ketika kandungan berusia sebulan 2 minggu. So, mengikut pengalaman akak, seeloknya Jijah pergi mengurut dan amalkan makan lobak putih yang disangai atas api kemudian blender. Air jus lobak putih tuh amalkan minum 1 cawan 2 kali sehari ataupun amalkan makan daun kucai. Kalau nak masak sayur ke atau apa apa makanan yang sesuai, bubuh daun kucai dalam masakan tuh. Daun kucai nih bagus untuk mengecutkan rahim. Semua petua nih nih nenek a.k.a mak PU yang bagitahu....

6 comments:

  1. 6 minggu keguguran pon ttp kena jg kan PU...

    BalasPadam
  2. Thnks kak sharing, lobak putih memang berkhasiat, antara nak telan ngan tak je ;)

    BalasPadam
  3. yeker kak.. Alhamdulilah dapat sikit info dari akak.. nanti jijah cari lobak putih n daun kucai yer..


    sok jijah berurut kat bandar sunggala kak.. tak tahu la camner..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.