Aktiviti Hari Raya ke 4

Assalamualaikum....

Sebelum nih PU ada share dengan korang aktiviti aktiviti PU pada hari raya pertama sehingga ketiga kan??Hari nih nak cerita apa yang PU buat masa raya keempat nih...

PU rasa masih ramai lagi bercuti time raya keempat nih kan....PU pulak dah start kerja tau. So, bila datang office tuh memang sunyi sepi lah sebab berapa orang aje yang kerja kan....Tak silap PU lebih kurang dalam lapan orang aje yang bekerja...Keadaan office dah tentu macam kena serang garuda....Gila punya sunyi.....Masing masing pun dalam mood raya kan....

SO, bos PU pun datang dalam lebih kurang sebelas lebih macam tuh. Bila dia datang dia terus cakap " Eh, kenapa uols kerja...Pergi balik..." Dia cakap tuh sambil tergelak gelak. Kitorang yang dengar nih tercengang bila dia cakap macam tuh...Kitorang ingat dia main main rupa rupanya memang dia suruh kitorang balik.....So, apalagi kan orang dah bagi peluang takkan nak lepaskan macam tuh....Pukul 1.30 PU balik.....

Kebetulan sebelum bos pagi pelepasan balik awal, adik adik PU ajak keluar nak beli barang. So, dah alang alang tuh, pergi terus lah kan...PU ambil Aina dan Auni dan terus ambil adik adik PU....Actually diorang ajak PU keluar ada sebabnya...Adik PU no 2 nak melangsungkan perkahwinan tahun depan. So, sementara tunggu hari penuh bersejarah dia tuh, dia beli sikit sikit barang untuk hantaran dia. PU barang diorang pergi Tesco Seremban 2. Sebelum kitorang ronda ronda, kitorang singgah makan kat satu restoran nih. Restoran Santai.....PU order nasi putih + sup ayam untuk Aina dan Auni..Air pulak PU orderkan air sirap bandung...PU pulak order nasi goreng padprik + air sirap bandung soda...

Sementara tunggu order sampai, PU sempatlah bergambar dengan Aina dan Auni.....




Air sirap bandung soda PU...air sirap bandung Aina dan AUni tak boleh snap sebab Auni tak bagi...Kalau ambil dia merajuk...


Nasi goreng padprik PU.....memang sedap....


Nasi putih + Sup Ayam Aina dan Auni....Sup Ayam dia nampak lain sikit sebab ada bubuh taugeh....Diorang cakap sup nih ala ala Indonesia punya stail....

Lepas makan, kitorang sambung ronda ronda kek Tesco...Bila dah bosan, kitorang balik PD singgah TF....Nak cari baju melayu kot kot ada lah kan...Tapi nan hado....Adik PU no.2 sempat beli beg duit dan tali pinggang....Dia pun belanja PU beg duit....Kaler pink polkadot lagi....hehehe....

Lepas pergi TF, kitorang singgah Domino's nak order pizza...Mama PU belanja.So, hari nih tak banyak yang kitorang belanja sangat sebab banyak kedai masih tutup....Nama pun mood raya lagi kan.....Lepas nih PU nak cerita kisah hari Jumaat di mana kitorang tiga beradik saja yang shopping tanpa Aina dan Auni.....

Nota kaki* Dah lama tak update blog idea macam dah takde pulak.....

2 comments:

Terima kasih sudi tinggalkan komen.