Aina merajuk lah pulak!!!

Semalam lepas ambik Aina dan Auni, PU bawak diorang pergi family store jap nak beli susu diorang. mula mula tuh Aina dan Auni ok jer kat dalam family store. Lepas dah beli susu tuh, terus balik lah kan. Masa keluar dari family store tuh, Aina boleh buat perangai menangis sampai hentak hentak kaki. Bila PU tanya nak apa dia tak nak jawab. Menangis ajelah kerja dia...

PU apa lagi buat bodoh ajelah kan.....Bila PU panggil dia langsung tak pandang. Langsung tak nak pandang muka ummi dia.


  Tengoklah si Aina nih punya merajuk...PU panggil buat derk aje...Tak tahulah pesal dengan dia....


Lama jugaklah nak pujuk Aina nih. Last last terpaksalah menggunakan Upin dan Ipin untuk pujuk Aina...Aina, Aina macam macam fiil Aina. Pening kepala layan karenah anak anak nih. Makin besar makin tak faham....

11 comments:

  1. lah mesti ada yg dia nak beli kot..siannya dia..cubit2 nuffnang kat sini

    BalasPadam
  2. alala nape maju ni nak... tak cantik la camni..hehhee

    BalasPadam
  3. laaa nape pulak/... dia ada berkenan nak kan sesuatu kot.. tp tu la, tanya xnk plak gtau ek...

    BalasPadam
  4. hehe..kerenah anak2 kan, kadang sukar nak di telah, nasib baik peminat upin dan ipin kan,lega..

    BalasPadam
  5. Salam PU..biasa anak2 kita mmg pelbagai ragamnya..kena byk sabar la.
    Kdg2 ragam anak2 ni...ujian bg ibubapa dlm kesabaran.

    hehe..ada la benda yg aina nk tp PU buat dekkk jer kot (^_^)

    BalasPadam
  6. mjuk dh Aina..alahaiii...smpi tak toleh dipanggil mmg majuk btul dh tu :)

    BalasPadam
  7. itulah kan kadang2 makin besar makin x faham, mcm2 feel nye..tp kita sbg ibubapa mmg x boleh nak ikutkan sgt kehendak mereka..

    BalasPadam
  8. mmg pun. kadang2 merajuk tak bersebab. tapi anak2 setakat ni bgtahu lagi kenapa dia orang merajuk.

    BalasPadam
  9. pandai dia merajuk yer...mia tak pandai merajuk...lagi

    BalasPadam
  10. anak2 makin besar akal makin panjang.nakkan perhatian.hikhik cumil dia berpaling2..takper2 nanti dia oklah..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.