Selasa, 18 September 2012

1 Malaysia Privilege Card


Sebelum berkursus hari tuh, incik hubby sempat serahkan duit belanja dan 3 keping kad. Kad maybank, kad affin dan 1 Malaysia Privilege Card. Dia sempat pesan kalau nak shopping guna kad tuh. Dapat diskaun....Hehehe...PU dah tersenyum lebar bila dapat kad tuh....Tapi PU nih bukan kaki shopping sangat pun...Kalau nak tengok PU gila shopping kat satu tempat jela...POPULAR....PU memang ulat buku ye....


Nih la privilege card tuh...

Seperti yang diwar warkan sebelum ini, Privilege Card nih merupakan inisiatif di bawah Strategi Lautan Biru Kebangsaan 6 atau International blue Ocean Strategy (NBOS 6) yang merupakan usahasama Kementerian Kewangan, Kementerian Dalam Negeri dan Kementerian Pertahanan. ATM dan PDRM boleh menikmati ganjaran istimewa dimana mereka akan menikmati potongan harga dalam pelbagai perbelanjaan seperti keperluan harian, alat sukan, alat ganti kenderaan, perhotelan, barangan kesihatan serta beberapa kategori barangan dan syarikat yang terlibat....

Antara syarikat yang terlibat ialah :

                                        











  






Semuanya ada 23 buah syarikat yang terlibat......Yang buat PU suka sangat sangat bila semua tempat yang ada dalam list PU ada kat atas nih....Banyak tempat PU plan nak pergi cuma masa tak mengizinkan. Kalau tak tahun nih, insyaALLAH tahun depan. 

Yang PU tahu kad nih akan diedarkan secara berperingkat...Peringkat pertama ATM dan PDRM. Peringkat kedua pulak pesara pesara dan jururawat. Peringkat terakhir barulah kakitangan awam kerajaan yang lain...InsyaALLAH, siapa siapa yang kerja gov akan dapat cuma tunggu turn jelah....

Nota kaki* PU plan nak pergi Legoland, Lost World of Tambun dan Bukit Gambang.....3 tempat nih memang dalam list tempat yang PU nak pergi dengan family....

9 ulasan:

  1. wah best betoi kad ni yer... tmpt yg eh guna kad tu pun best2 :-)

    BalasPadam
  2. shida 1stime nmpk kad ni kak hihih :)
    byk kgunaan dia bgus lh...

    BalasPadam
  3. akak! suami jijah tak dapat pon kad ni.. kata bagi kat pegawai masing2...huhuhu

    BalasPadam
  4. husband wani pun dh dapat hehe...best gak kan tempat2 yg boleh guna kad tu

    BalasPadam
  5. Best kad ni, macam2 boleh guna untuk rakyat :)
    Leh makan KFC selalu la kak :D

    BalasPadam
  6. Salam kenal PU. waa bestnya dapat kad 1 Malaysia tu. Ummi tunggu giliran pesaralah, kot2 dapat kan, hehe..

    BalasPadam
  7. wah... bestnye kalau ada kad ni.. tp utk yg keje dgn bkn kerajaan tak dpt la jwbnye..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.